Porkkana-briejuustopiiras

Porkkana-briejuustopiiras
8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
3-4porkkanaa
½kesäkurpitsaa
purjon valkoinen osa
1tlsuolaa
Liemi:
4kananmunaa
2dlkermaa
¾tlsuolaa
¾tlrouhittua musta- tai valkopippuria
¾tl muskottipähkinää
300gbriejuustoa
Tarjoiluun:
viikunahilloa

Valmistusohje

Aloita täytteen kasviksista. Kuori porkkanat ja poista kesäkurpitsan puolikkaan pehmeä sisus. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsa pitkiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja huuhtaise ne siivilässä kylmällä vedellä. Laita kasvikset kulhoon ja ripottele suola ja sekoita. Anna kasvisten raakakypsyä pari tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siirrä sulanut piirastaikina (ø noin 30 cm) vuokaan. Valuta kasvissuikaleet ja siirrä ne pohjan päälle vuokaan. Sekoita liemen aineet ja kaada se vuokaan. Viipaloi jääkaappikylmä briejuusto ja laita viipaleet täytteen päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Tarjoa lämmin piiras viikunahillon ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)