Ainekset 8 annosta

Täyte:
3-4
porkkanaa
½
kesäkurpitsaa
purjon valkoinen osa
1
tl
suolaa
Liemi:
4
kananmunaa
2
dl
kermaa
¾
tl
suolaa
¾
tl
rouhittua musta- tai valkopippuria
¾
tl
muskottipähkinää
Päälle:
300
g
briejuustoa
Tarjoiluun:
viikunahilloa

Ohje

  1. Aloita täytteen kasviksista. Kuori porkkanat ja poista kesäkurpitsan puolikkaan pehmeä sisus. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsa pitkiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja huuhtaise ne siivilässä kylmällä vedellä. Laita kasvikset kulhoon ja ripottele suola ja sekoita. Anna kasvisten raakakypsyä pari tuntia huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.

  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Siirrä sulanut piirastaikina (ø noin 30 cm) vuokaan. Valuta kasvissuikaleet ja siirrä ne pohjan päälle vuokaan. Sekoita liemen aineet ja kaada se vuokaan. Viipaloi jääkaappikylmä briejuusto ja laita viipaleet täytteen päälle vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

  3. Tarjoa lämmin piiras viikunahillon ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.