Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
200
g
kalkkunaleikettä suikaleina
½
punainen paprika
½
keltainen paprika
½
vihreä paprika
1
sipuli
50
g
parmesaanijuustoa lastuina
2
dl
kermaviiliä
1
muna
½
tl
suolaa
½
dl
tuoretta hienonnettua basilikaa
tl
valkopippuria
Päälle:
basilikaa

Ohje

  1. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

  2. Suikaloi kalkkuna, paprikat ja sipuli pitkiksi suikaleiksi. Levitä piirakkapohjalle ensin sipuli- ja kalkkunasuikaleet sekä parmesaanilastut.

  3. Asettele sen päälle renkaan muotoon vuorotellen eriväriset paprikasuikaleet. Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada täytteiden päälle.

  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Maistuvan lopputuloksen saat myös savukinkulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.