Kolmen paprikan kalkkunapiirakka

Kolmen paprikan kalkkunapiirakka

Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
200gkalkkunaleikettä suikaleina
½punainen paprika
½keltainen paprika
½vihreä paprika
1sipuli
50gparmesaanijuustoa lastuina
2dlkermaviiliä
1muna
½tlsuolaa
½dltuoretta hienonnettua basilikaa
tlvalkopippuria
Päälle:
basilikaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Suikaloi kalkkuna, paprikat ja sipuli pitkiksi suikaleiksi. Levitä piirakkapohjalle ensin sipuli- ja kalkkunasuikaleet sekä parmesaanilastut. Asettele sen päälle renkaan muotoon vuorotellen eriväriset paprikasuikaleet. Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada täytteiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele basilikalla.

VINKKI: Maistuvan lopputuloksen saat myös savukinkulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)