Kurosen kuuluisat sämpylät

Kurosen sämpylät
1 t 30 min, josta valmisteluaika 1 t 15 min
noin 10 kpl

Valmistusohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja leseet. Sekoita hyvin.

  2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Taikina saa jäädä löysähköksi. Peitä liinalla ja anna kohota tunti lämpimässä vedottomassa paikassa. 

  3. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhojen päälle.

  4. Leikkaa sopivan kokoisia paloja ja pyörittele jauhoisilla käsillä ne palloiksi. 

  5. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai niin kauan kunnes sämpylät saavat vähän väriä pintaan.

Resepti:
Sami Kuronen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Jos lisäisi sekaan porkkanaraastetta, tarvitseeko mitään muutoksia tehdä ohjeeseen?
Jauhojen määrä saattaa muuttua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos tuosta taikinamäärästä tekee 10 sämpylää, niistä tulee ennemminkin limppuja kuin sämpylöitä :D Ehkä 20-25 olisi oikeampi määrä.
vaikuttaa hyvältä