Jyväsämpyläsolmut

Jyväsämpyläsolmut

Leivo jyväisiä sämpylöitä käyttämällä jyvinä Ohrasuurimoita. Ohrasuurimot sisältävät liukoista kuitua, beetaglukaania.  Keitä suurimot ensin, jolloin niiden rakenne on pehmeä sämpylätaikinassa.  Myös Riisi+Kaura suurimo sopii sämpylöihin. Solmun tms. muoto tuo itse leipomisen luovuutta esiin.

noin 30 kpl
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Irtonainen Kaura+Riisiä
½lvettä tai piimää
50ghiivaa
2-3tlsuolaa
2rklhunajaa tai siirappia
30gpehmeää voita tai margariinia
n.12dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
Voiteluun:
maitoa tai mehua
Pinnalle:
Myllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä, 2 dl raakoja suurimoita vastaa 5 dl kypsiä. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, rasva, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi. Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus noin 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele kohonneet solmut maidolla ja koristele hiutaleilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Valmistusaika: 2 tuntia

VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita salaatteihin tai myslin tapaan viilin ja jogurtin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)