Leivo jyväisiä sämpylöitä käyttämällä jyvinä Ohrasuurimoita, jotka sisältävät liukoista kuitua, beetaglukaania.
Keitä suurimot ensin, jolloin niiden rakenne on pehmeä sämpylätaikinassa. Myös Riisi+Kaurasuurimo sopii sämpylöihin.
Solmun tms. muoto tuo itse leipomisen luovuutta esiin.
Ainekset noin 30 kpl annosta
Ohje
-
Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä, 2 dl raakoja suurimoita vastaa 5 dl kypsiä.
-
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, rasva, kypsät jyvät sekä jauhoja. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esimerkiksi lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
-
Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus noin 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä.
-
Voitele kohonneet solmut maidolla ja koristele hiutaleilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
VINKKI: Keitä suurimoita kerralla reilumpi määrä ja käytä kypsiä suurimoita salaatteihin tai myslin tapaan viilin ja jogurtin kanssa.
Kommentteja ja keskustelua