Superhelpot no knead -sämpylät

Superhelpot no knead -sämpylät
2 t 40 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Sämpylät voi valmistaa helposti ilman vaivausta – no knead. Tällöin taikina syntyy vain sekoittamalla ainekset keskenään. Sitko syntyy tässä tapauksessa sämpyläjauhojen vehnän sitkoaineiden tekeytyessä vesiympäristössä. Juuren ja taikinan on oltava sopivan löysiä, jotta tämä onnistuu. Lisäksi tarvitaan pitkät kohotusajat.

  • Taikinan voi sekoittaa vaihtoehtoisesti valmiiksi kylmään nesteeseen illalla, laittaa jääkaappiin ja paistaa aamulla tai seuraavana iltana tuoreet sämpylät.

8 kpl
Taikina:
3dlvettä
15 gtuorehiivaa (⅓ pkt)
3dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1dlsaksan- tai cashewpähkinöitä
1dlkuivattuja karpaloita
tl(mineraali)suolaa
dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöseksi, murusta ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita 3 dl jauhoja joukkoon, älä vaivaa. Laita liina päälle ja anna pikajuuren käydä 1 tunti huoneenlämmössä.

  2. Pilko pähkinät ja karpalot puolikkaiksi tai vielä pienemmiksi, lisää ne ja suola kuplivaan taikinajuureen. Sekoita vielä 2½ dl jauhoja joukkoon, pelkkä sekoitus lastalla riittää.

  3. Nostele kohonneesta taikinasta kahdella lusikalla nokareita väljästi leivinpaperin päälle pellille. Silottele sämpylöitä vähän ja ripottele pinnalle vähän jauhoja. Kohota sämpylät muhkeiksi liinalla peitettynä noin 1 tunnin ajan. Aseta uuni lämpiämään 225 asteeseen.

  4. Paista sämpylät kauniin vaaleiksi uunin toiseksi alimmalla tai keskitasolla 12–15 minuuttia. Nauti sämpylät tuoreeltaan, halkaise ja täytä mieleisiksi. Pakasta ylimääräiset sämpylät jäähtyneinä.

  5. Nauti sämpylät heti tuoreina voin ja juuston tai marmeladin kanssa

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)