Sisarussämpylät KARU-puurosta

Sisarussämpylät KARU-puurosta

Aamupuurosta voi illalla leipoa kätevästi sämpylöitä. Keitä siis aamulla reilusti puuroa.  Erilaisilla puuroilla saa erimakuisia sämpylöitä. Sisarussämpylät tehdään löysähköstä taikinasta uunipellille vieriviereen, jolloin niistä tulee ”sisaruksia”. Älä paista sämpylöitä liikaa, ettei niistä tule kuivia.  Lisää taikinaan pähkinärouhetta, manteleita ja auringonkukan siemeniä, niin saat vaihtelua sämpylöiden makuun!

Katso videolta ohjeen alta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!

noin 20 kpl
n.5dlvalmista Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutalepuuroa (mitä on jäänyt tähteeksi)
3dlvettä
30ghiivaa
1-2tlmineraalisuolaa
1rklsiirappia tai hunajaa
3dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
n.10dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1rklrypsiöljyä
n.1dlpähkinärouhetta, mantelirouhetta, auringonkukan siemeniä

Valmistusohje

Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä, tai kuumaan puroon kylmää vettä. Liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta kimmoisaksi taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä sekä halutessasi pähkinä- tai mantelirouhetta tms. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille. Anna sisarussämpylöiden kohota uudelleen peitettynä. Paista sämpylöitä 210-225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Miksi tuorehiivaa, eikö kuivalla onnistu?
Voi käyttää myös kuivahiivaa.
Kuivahiivaa vai tuorehiivaa? Käykö siirapin / hunajan tilalle sokeri? Ihanan näköinen leipä!
Taikinaan käytetään tuorehiivaa. Siirapin tai hunajan sijasta voi käyttää myös sokeria. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.