Aamupuurosta voi illalla leipoa kätevästi sämpylöitä. Keitä siis aamulla reilusti puuroa. Erilaisilla puuroilla saa erimakuisia sämpylöitä.

Sisarussämpylät tehdään löysähköstä taikinasta uunipellille vieriviereen, jolloin niistä tulee ”sisaruksia”.

Älä paista sämpylöitä liikaa, ettei niistä tule kuivia. 

Lisää taikinaan pähkinärouhetta, manteleita ja auringonkukan siemeniä, niin saat vaihtelua sämpylöiden makuun!

Katso videolta ohjeen alta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!

Ainekset noin 20 kpl annosta

3
dl
vettä
30
g
hiivaa
1-2
tl
mineraalisuolaa
1
rkl
siirappia tai hunajaa
1
rkl
rypsiöljyä
n.1
dl
pähkinärouhetta, mantelirouhetta, auringonkukan siemeniä

Ohje

  1. Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä, tai kuumaan puroon kylmää vettä. Liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen.
  2. Lisää suola ja siirappi ja alusta kimmoisaksi taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä sekä halutessasi pähkinä- tai mantelirouhetta tms. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille. Anna sisarussämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.
  4. Paista sämpylöitä 210-225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.