Kahden värin sisarussämpylät

Kahden värin sisarussämpylät
  • Tee kaksi sämpylätaikinaa, laita toiseen punajuurta ja toiseen pinaattia.
  • Asettele eriväriset sämpylät vieri viereen uunipellille, saat näyttävän sisarussämpyläparven.
15 - 20 kpl
200gpunajuuri-perunasosetta tai 150 g pinaattia (pakaste)
dlvettä tai kasvismehua
35ghiivaa
2tlsuolaa
1rklhunajaa tai siirappia
n.5dlSämpyläjauhoseos 2 kg
n.5dlHiivaleipävehnäjauho 2 kg
1dlKauralese 650 g
30gvoita, margariinia tai öljyä
Pinnalle:
Kauralese 650 g

Valmistusohje

Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3½ dl nestemäärään), toinen punajuuri-perunasoseesta ja toinen pinaatista. Yhdestä taikinasta tulee 16 sämpylää.  Sekoita sose nesteeseen. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota tähän hiiva. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhoja ja leseitä lisäten taikinaksi.

Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne uunipellille vierekkäin, jolloin ne kohoavat kiinni toisiinsa. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. 

Voitele sämpylöiden pinnat vedellä, ripottele päälle lesettä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Pinaattisämpylät: Aineet kuten edellä, mutta korvaa punajuurisose 150 g:lla pakastepinaattia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)