Pitoleipä pellille

Pitoleipä pellille

Jaakko Kolmonen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat herkullista pitoleipää I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

5dlmaitoa
2tlsuolaa
35ghiivaa
2dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
n.1lMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
50gvoita tai margariinia
Pinnalle:
Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita

Valmistusohje

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hiutaleet.  Alusta jauhoilla löysähköksi taikinaksi. Sekoita lopuksi pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan nousta liinan alla puolen tunnin ajan. Kauli taikina leivinpaperien päällä kahdeksi uunipellinkokoiseksi levyksi, ripottele pinnalle hiutaleita. Anna taikinan nousta puolisen tuntia.  Ruudukoi leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Tarjoile tuorejuuston ja yrttien tai sienisalaatin kanssa.

Resepti:
Jaakko Kolmonen/Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)