Itse leipomalla saat tuoretta leipää, jossa on mahdollisimman vähän lisäaineita.

Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan.

Kaada hyvin kohonnut taikina pellille, kohota ja paista.

Leikkaa neliöksi kypsänä. Helppoa! 

Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa, ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.

Ainekset noin 25 neliötä (uunipellillinen) annosta

6
dl
omena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
50
g
hiivaa
(½-1
dl
auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
2-3
tl
mineraalisuolaa
2-3
rkl
siirappia
½
dl
öljyä (50 g)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

  2. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla. Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa leipä hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

4 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.