Kaurakuituleipä

Kaurakuituleipä

Itse leipomalla saat tuoretta ja lisäaineetonta leipää. Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan. Kaada hyvin kohonnut taikina pellille, kohota ja paista. Leikkaa neliöksi kypsänä. Helppoa!  Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa, ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.

noin 25 neliötä (uunipellillinen)
6dlomena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu
tai Neljän Viljan Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
(½-1dlauringonkukan- tai pellavansiemeniä)
2-3tlmineraalisuolaa
2-3rklsiirappia
½dlöljyä (50 g)
n.6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla. Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa leipä hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Suolakin on yhdenlainen lisäaine ja tässä ohjeessa sitä on kyllä ihan liikaa.
Minäkin tein tohon piimään ja hiivaleipäjauhoi 5 dl, ni loistavia tuli.
Omenamehuun tehtynä maistuu ainakin meillä. Mieheni suosikkileipää.
Tein taikinan piimään, ja käytin hiivaleipäjauhoja vähän ohjetta vähemmän. Tulos oli mehevä ja herkullinen. Osa paloista joutui leipojan suuhun suoraan pelliltä ennen vieraiden saapumista.
Appelsiinimehuun tehtynä ei mun makuun mutta maitoon tehtynä taivaallista.
Erittäin maukas ja helppo tehdä.Sopii nuorisolle jotka eivät tykkää puurosta.Leikkelettä päälle niin johan maistuu.