Lantturuudut

Lantturuudut
  • Katso alla olevalta videolta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!
15 - 20 kpl
5dlrasvatonta maitoa tai vettä
40ghiivaa
½dlrypsiöljyä
1tlsuolaa
1tljauhettua pomeranssinkuorta
½dlsiirappia
3dllantturaastetta
2dlMyllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Kauraleseitä
n.10dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Päälle:
maitoa tai vettä
Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää sekaan öljy, suola, pomeranssinkuorijauhe ja siirappi. Sekoita. Lisää kulhoon lantturaaste, hiutaleet, leseet, osa hiivaleipävehnäjauhosta ja sekoita. Lisää loppu hiivaleipävehnäjauho vähitellen ja vaivaa tasainen pehmeä taikina. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kaada kohonnut taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Jaa taikinalevy jauhotetulla veitsellä tai taikinapyörällä neliöiksi, niin valmiit palat saa helposti murrettua irti paistamisen jälkeen. Anna taikinan vielä kohota noin 20 minuuttia. Voitele taikina maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle neljänviljanhiutaleita. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia.

Resepti:
Kaija Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki-kilpailun kunniamaininta vuonna 2012.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)