Aamulla leivottavat sämpyläpalat

Aamulla leivottavat sämpyläpalat

Haluatko ihania aamiaissämpylöitä suoraan uunista? Näitä kannattaa kokeilla, voit jäädä koukkuun tuoreeseen leipään. Leivo itse taikina illalla, tiedät mitä syöt! Hidas kohotus tuo aromia taikinaan. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleetkin, myös leseitä voi lisätä. Juha Metsäperä, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamulla leivottavia sämpyläpaloja Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

10 - 15 kpl
3dlmaitoa, mehua, vettä tai piimää
15ghiivaa (⅓ pkt)
1tlsuolaa
1rklsiirappia
2rklpullomargariinia tai rypsiöljyä
6-7dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
TAI
4-5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
+ 3 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmistusohje

TEE TAIKINA ILLALLA VALMIIKSI: Liuota hiiva kylmään nesteeseen, hiivaa tarvitaan normaalileivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi.  AAMULLA: Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa siitä palasia uunipellille. Laita sämpylät kylmään uuniin (keskitasolle) ja sitten uuni päälle 200 asteeseen. Siinä sämpylät ensin kohoavat ja sitten paistuvat, aika riippuu siitä, kauanko uuni lämpenee (n. 20 min.)

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Kiitos reseptistä! Tuli oikein herkullisia sämpylöitä aamulla!!
Voiko tuorehiivan sijasta käyttää kuivahiivaa?
Tuorehiivan sijasta voi käyttää kuivahiivaa. Silloin kuivahiiva tulee lisätä jauhojen seassa ja taikinanesteen tulee olla 42 asteista, jotta hiiva alkaa toimia. Taikina laitetaan heti valmistamisen jälkeen jääkaappiin muovilla peitettynä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä sämpyläohje "maistuu" ihanalle!
Toimisikohan taikina vuokaan iskettynä? Kaiketi litran vuoka olisi tälle ohjeelle ihan passeli.
Taikinasta voi tehdä myös vuokaleivän. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan huippu resepti. Onhan se ihanaa herätä tuoreiden sämpylöiden tuoksuun. Nämä ehtii tehdä, vaikka olisi aamuvuoro. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen määrään jauhoja ja neste ei saa olla hanakylmää.
Tänään sattumalta näin ohjelman Arjan keittiössä, kiitos siitä. Huomenna kauppaan ostamaan Myllyn Parhaita jauhoja, sain innostuksen leipomiseen! KIITOS