Juustosämpylät

Juustosämpylät
1 t 30 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 10 kpl
dlmaitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
1dljuustoraastetta
n.6dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dljuustoraastetta
1muna

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipävehnäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

  2. Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon muna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (59)

Ihanat ja maukkaat sämpylät nami nami!
Olen vuosia käyttänyt Myllyn paras sämpyläjauhoja. Aina onnistuu. Parhaita markkinoilla, jos kaupassa ei ole , en osta mitään, tai vaihdan kauppaa.
Olivat hyviä!
Tämä on ensimmäinen resepti, mitä käytin sämpylöihin. En ole ennen tehnyt kokonaan itse mitään. Maistui hyvältä, toki itse laitoin heti juustoa enemmän :D
Olivat ihania, myös pikkuneiti 1vuoden tykkäsi kovasti! Lisää vaan helppoja reseptejä!
Oikke hyvät :) Käytän vähän muitakin kuin vehnäjauhoja ja onnistuu hyvin.
Helppoja ja herkkullisia. Ensimmäisen yrityksen jälkeen en kokeillutkaan muita reseptejä.
Tosi hyvä ja helppo ohje! Herkullisia sämpylöitä tulee, nam.
Tein ja hyväksi totesin, mutta öljyn sijaan käytin Oivariinia. En pidä öljystä leivonnaisissa...ainostaan Voi tai Oivariini ok. Nyt kaffeelle ja sämpylöille! Nam..
Laitoin öljyn sijaan voita ja kyllä näistä ihan kohtuullisia tuli. Jätin tosin juustot pois, kun ei ollut kaapissa.

Pages