Juustosämpylät

Juustosämpylät
noin 10 kpl
dlmaitoa
25ghiivaa
1tlsuolaa
1dljuustoraastetta
n.6dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dljuustoraastetta
1muna

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipävehnäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon muna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (53)

Helppoja ja herkkullisia. Ensimmäisen yrityksen jälkeen en kokeillutkaan muita reseptejä.
Tosi hyvä ja helppo ohje! Herkullisia sämpylöitä tulee, nam.
Tein ja hyväksi totesin, mutta öljyn sijaan käytin Oivariinia. En pidä öljystä leivonnaisissa...ainostaan Voi tai Oivariini ok. Nyt kaffeelle ja sämpylöille! Nam..
Laitoin öljyn sijaan voita ja kyllä näistä ihan kohtuullisia tuli. Jätin tosin juustot pois, kun ei ollut kaapissa.
Erittäin hyvä resepti, olen monta kertaa jo tehnyt näitä, kotiväkikin tykkää!
Nam, ihania! Käytin Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja ja kaurahiutaleita.
Reseptio oli mainio ja tuoreita sämpylöitä oli kiva popsia kylmässä pakkassäässä eräretkellä =)
Super hyvä resepti, aivan ihania sämpylöitä tuli. Tein tupla-annoksen. Juustona käytin sinileima emmentaalia ja jauhoina hiivaleipä/vehnäjauhoja. Nesteenä vesi/maito. Voitelin sämpylät munalla ja ripottelin juustoraasteen päälle.
Kyl on hyviä:D Tehään joskus uudestaan.
Täydellisiä tuli! Laitettiin kauraleseitä sekä porkkanaa sekaan! Kannattaa kokeilla. ; )

Pages