Kreikkalainen Fetatäyteleipä

Kreikkalainen Fetatäyteleipä
  • Käyttämällä nesteenä jogurttia ja mehua, saat makua leipätaikinaan.
  • Muista lämmittää taikinaneste kädenlämpöiseksi, jotta hiiva lähtee toimimaan.
  • Kuohkeasta, hyvin vaivatusta, löysähköstä taikinasta tulee paras leipä.
  • Kreikkalaiseen ruokaan kuuluvat jogurtti ja feta, niinpä täyte onkin ihanasti fetajuuston makuinen. 
  • Saat leipään rapean kuoren, kun laitat uunin pohjalle vesikipon höyryä tuottamaan ja voitelet leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa.
1 leipä
2dljogurttia
1dlappelsiinimehua
25ghiivaa
1tlsuolaa
1tlsokeria
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
3dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½dlöljyä
Täyte:
3keitettyä munaa
100gpurjosipulia (tai sipulia)
1dlkivettömiä oliiveja
200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
1rklpersiljaa

Valmistusohje

Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte hienontamalla keitetty muna, purjo, oliivit, juusto ja persilja. Sekoita ainekset keskenään.

Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin.

Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

ihan ok. Maku loistava!