Saat makua leipätaikinaan kun käytät nesteenä jogurttia ja mehua.

Muista lämmittää taikinaneste kädenlämpöiseksi, jotta hiiva lähtee toimimaan.

Kuohkeasta, hyvin vaivatusta, löysähköstä taikinasta tulee paras leipä.

Kreikkalaiseen ruokaan kuuluvat jogurtti ja feta, niinpä täyte onkin ihanasti fetajuuston makuinen. 

Saat leipään rapean kuoren, kun laitat uunin pohjalle vesikipon höyryä tuottamaan ja voitelet leipää vedellä ennen uuniin laittamista ja paiston loppuvaiheessa.

Ainekset 1 leipä annosta

2
dl
jogurttia
1
dl
appelsiinimehua
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
dl
öljyä
Täyte:
3
keitettyä munaa
100
g
purjosipulia (tai sipulia)
1
dl
kivettömiä oliiveja
200
g
feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
1
rkl
persiljaa

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

  2. Valmista täyte hienontamalla keitetty muna, purjo, oliivit, juusto ja persilja. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin.

  4. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.