Italialainen salamileipä

Italialainen salamileipä
kaksi leipää
50ghiivaa
1tlsuolaa
6dlkädenlämpöistä vettä
½dlMyllyn Paras Kauraleseitä
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
n.12-14dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
Täyte:
1prkpestoa (185 g)
150g(laktoositonta) juustoraastetta
100gsalamia suikaloituna

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Sekoita joukkoon leseet, ruisjauhot sekä vehnäjauhot. Alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin tunti. Jaa taikina kahteen osaan. Pyörittele taikinapaloista pitkät pötköt ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä taikinoiden päälle pestoa, juustoraastetta ja salamisuikaleita. Kääri pötköt kääretortun tapaan. Taivuta taikinapötköt soikioiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna soikioiden kohota noin 20 minuuttia. Leikkaa saksilla kielekkeitä taikinan pintaan ja taivuta ne vuorotellen vasemmalle ja oikealle niin, että tulos näyttää palmikolta. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita

VINKKI: Nosta italialainen leipä keskelle pöytää koristeeksi ja anna vieraiden murtaa siitä paloja. Levitteitä ei tarvitse, sillä pesto ja salami mehevöittävät leivän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Tulipa mahtavan hyvää! Muokkasin ohjetta sen verran, että korvasin vehnäjauhot sämpyläjauhoilla. Pestoa taisi hurahtaa hieman liikaa, kun leipä sai kuoreensa vihertävän säväyksen :D Maistuu hyvin välipalaksi teen kera.
Oli niin hyvää, ettei meinannut ehtiä tarjolle pöytään saakka... Niin maukasta että vei melkein kielen mennessä!!! Helppo tehdä. Lapseni sanoi, että muuta leipää meillä ei tästä lähtien enää syödä. :)
Herkullista! Korvaa pesto aurinkokuivatun tomaatin makuisella fetalla (survimella hienoksi, öljyn kanssa) ja käytä salamina "chili-paprika-salamia" tai lisää salamin joukkoon hiukan chili- tai paprikajauhetta. Hyvää tulee!