Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki
1 t 30 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Illanviettoon sopii hyvin itse leivottu patonki. Voit leipoa patongit myös puoliksi durum- ja puoliksi puolikarkeista vehnäjauhoista. 
  • Durumvehnäjauho parantaa patongin rakennetta: puolikarkeista vehnäjauhoista tehty taikina venyy ja vetäytyy, durumvehnäjauhoista tehty taikina venyy, mutta ei vetäydy. 
  • Laita uuniin paiston ajaksi 1-2 dl vettä esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.
2 kpl
dlvettä
20ghiivaa
1tlsuolaa
n.6dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
2rklöljyä
Täyte 1 (1 patonki):
1rklöljyä
½-1valkosipulia puristettuna
Täyte 2 (1 patonki):
1rklsulaa (laktoositonta) voita
1tloreganoa
1tlkynteliä
1tlpersiljaa
valkosipulia puristettuna)

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n. 40 x 20 cm:n levyksi.

  2. Sekoita haluamasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille. Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä vinottain 2-3 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä lämpimässä paikassa.

  3. Voitele patongit vedellä. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (49)

Erinomainen resepti.
On hyvää tykkään valkosipulileivästä
todella hyvän makuiset patongit, käytin voita, valkosipulia ja oreganoa
hyvää
Nami
Tosi hyvä resepti. Tätä tulee leivottu jatkossa paljon!
Patongeista tuli hyviä, kun kaulitsin taikinan ja täytin valkosipuli- ja yrttisulatejuustolla
Kirjoitan tätä viestiä Abidjan city hotellista nyt. 26.1.2020 Yritän selvittää Tälle tummalle Nais ystävälle että tuo valkosipuli patonkia. Ei mene jakeluun ei ol kuullutkaan semmoisesta. Terveisin Aku ja Sandrine
Hyvät patongit tuli! Maustoin valkosipulilla ja persiljalla.
Kiinnostava

Pages