Ciabatta

Ciabatta
2-3 kpl
3dlvettä
½pkthiivaa (25 g)
2tlsuolaa
3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
3-4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipäjauhoja
2-3rkloliiviöljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kylmään veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten löysäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. laita kulho lämpimään vesialtaaseen) 45-60 min. Kylmään veteen alustettu taikina kohoaa hitaammin kuin kädenlämpöiseen veteen alustettu taikina, mutta hitaan kohotuksen ansiosta leipä saa paremman maun.

Jaa kohonnut taikina 2-3 osaan ja painele jokainen käsin n. 10 x 20 cm:n ohuehkoksi levyksi, siis "tohveliksi", jota italialainen sana "ciabatta" tarkoittaa. Laita ciabattat uunipellille liinan alle lämpimään paikkaan kohoamaan 45-60 min ajaksi. Voitele hyvin kohonneet ciabattat öljyllä, mieluiten oliiviöljyllä. Paista 225-250-asteisessa uunissa 10-15 min. Sumuta ciabattoja uuniin sumutuspullolla (vedellä) useamman kerran. Älä peitä kypsiä ciabattoja. Parhaita heti tuoreena!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (22)

Valmistin ohjeen mukaan. Taikina nousi hyvin. Leivotut leivät eivät sitten nousseetkaan ja niistä tuli kovin lättänöitä, litteitä 3cm vahvoja leipiä 3kpl. Maku on hyvä kuitenkin. tiina
Voiko taikinan tehdä yötä vasten?
Taikinan voi laittaa muovilla peitettynä jääkaappiin yöksi ja leipoa aamulla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko durumvehnäjauhot korvata muilla jauhoilla?
Durumvehnäjauhojen sijasta voi käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja. Silloin leivän rakenteesta tulee vähän erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pidin tästä leivästä todella paljon. Ihanaa, parasta leipää mitä olen aikoihin maistanut.
Voiko tuon tuorehiivan korvata kuivahiivalla, jos voi niin mitä tulee ottaa huomioon tai tehdä toisin?
Jos taikinaan käyttää kuivahiivaa, niin silloin hiiva tulee lisätä lämpimään (+42 asteiseen) taikinanesteeseen jauhojen seassa. Kuivahiivaa tarvitsee noin 9 g. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
On hyvä resepti. Mitään siemeniä minä en laita, se ei kuulu tähän leipään.
Sekoitin ainekset yleiskoneella 10 min. ja kohotin kylmässä vedessä 2 tuntia nammm... Hyvää tuli!

Pages