Bruschetta

Bruschetta
55 min, josta valmisteluaika 15 min

Bruschetta on grillattu leipäviipale, joka tarjoillaan oliiviöljyn ja tomaattisalsan tai vastaavan kanssa alkuruokana tai cocktailpalana.

Leivo bruschettojen leipäpohjaksi ciabatta tämä ohjeen mukaan.

Voit leipoa leivät aiemmin pakastimeen ja ottaa ne sulamaan, kun teet bruschettoja.

Valmista salsa ajoissa, se saa maustua puoli tuntia.

Paahda leivät paksuina viipaleina grillissä tai uunin grillivastuksella. Voit paahtaa leivät myös leivänpaahtimessa.

Laita tomaattisalsa viime hetkellä juuri grillatulle leivälle, jotta leivät säilyttävät rapeutensa.

Täytteet saavat olla tuoreena bruschettan päällä, mutta vuohenjuustoviipaleet voi kevyesti paahtaa leipien kanssa.

4:lle
Tomaattisalsa:
1rklextra virgin oliiviöljyä
3-4tomaattia
1pieni punasipuli
2valkosipulinkynttä
n. ½dlbasilikanlehtiä
½tlsuolaa
1tlsokeria
½-1tlrouhittua mustapippuria
Tomaatti-balsamico Bruschetta:
8viipaletta ciabattaa
2rklextra virgin oliiviöljyä
1annos tomaattisalsaa
pieniä basilikanlehtiä
balsamicokastiketta
Parmankinkku-bruschetta:
8viipaletta ciabattaa
2rklextra virgin oliiviöljyä
1annos tomaattisalsaa
parmankinkkua
kevätsipulinvartta pieninä vinoina renkaina
Juusto-bruschetta:
8viipaletta ciabattaa
2rklextra virgin oliiviöljyä
1annostomaattisalsaa
8viipalettavuohenjuustoa tai mozzarellaa
(8kplkalamata-oliivia)

Valmistusohje

Kuumenna uuni 225-asteeseen. Halkaise tomaatit ja hienonna hedelmäliha. Jos haluat hienon täytteen, poista tomaatin siemenet. Hienonna kuorittu punasipuli, valkosipulikynnet ja basilika.

Sekoita kaikki aineet sekaisin keskenään. Anna salsan maustua huoneenlämmössä n. 30 minuuttia, valuta se sitten siivilässä.

Viipaloi ciabatta paksuiksi viipaleiksi. Laita palat kumolleen, sivele oliiviöljyllä ja paista uunin yläosassa 225 asteessa 5–10 minuuttia.

Paahda myös vuohenjuustoviipaleet nopeasti uunissa, n. 5 minuuttia.

Jaa ciabattaviipaleille valitsemasi täytteet ja koristele leivät.

Tarjoile juuri valmistetut bruschetat heti rapeina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)