Focaccia

Focaccia
1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Focaccia on aidoimmillaan italialaistyyppinen, ohuehko lättänä leipä.
  • Sen pinnalle on pirskotettu maustettua oliiviöljyä ja päälle painettu oliiveja, sipulia ja tuoreyrttejä.
  • Tässä focacciasta on tehty helposti valmistettava iso leipä isoon uunivuokaan, jolloin taikina on helppo jättää löysähköksi ja näin saadaan kuohkea leipä.
1 iso, melko paksu Focaccia-leipä
½pkttuorehiivaa (25 g)
dlvettä
3rkloliiviöljyä
tlsuolaa
1rklhunajaa tai sokeria
5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n. 2dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle:
4rkloliiviöljyä
2valkosipulinkynttä murskattuna
1rkltuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai persiljaa silputtuna
1tlmustapippuria
1rklsitruunamehua
-----------------------------------------------------------------
1(puna)sipuli suikaleina
1-2tlsormisuolaa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

  2. Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uunin kestävään vuokaan tai uunipellille n. 25 x 30 cm kokoon. Peitä liinalla ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita täytteen ainekset paitsi sipuli ja suola.  Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Voitele leipä oliiviöljysekoituksella. Ripottele päälle sipulisuikaleet tai -renkaat ja sormisuolaa.

  4. Paista leipää noin 10–15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi, tarjoile heti. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

VINKKI: Lisämakua saat feta-juustopaloista ja/tai kirsikkatomaateista. Painele ne kohonneeseen leipään ennen uuniin laittoa. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (21)

AEEEEEVON TÄYDELLINEN FOCACCIA RESEPTI ! suur kiitokset myllynparas <3
Mahtava leipä. Oon tosi hyvä leipomaan, niin tämä focaccia maistuu täydelliseltä
Resepti on oikein hyvä ja olenkin käyttänyt sitä monta kertaa. ☺
Paras torttu ever!
Maailman paras ohje! Tästä on tullut minun vakioresepti jota käytän melkein joka viikko.
Toimii erittäin hyvin, olen itse lisännyt oliiveja, fetakuutioita ja aurinkokuivattua tomaattia. Täytyy itse pitää puolensa, että saa osansa ennen lapsia. Varma ja toivottu suosikki viikonloppuun.
Luin reseptin, ihan hyvältä vaikutti, mutta jauhot. Olen keliaakikko, vain gluteeniton tuote sopii. Focaccia- reseptissä mainittu jauho oli Myllyn Paras vehnäjauho
Vehnäjauhojen tilalla voi käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä ja ihanan paksu focaccia! Suosittelen!
Laitoin 2.5dl 00 jauhoja 1dl ruisjauhoja ja 4dl vehnäjauhoja. Päälle laitoin oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa. Tuli aivan tajuttoman hyvää! Tämän kanssa vielä uunifetapastaa. Aijjai oli hyvää, onneksi jäi vielä huomiseksi!

Pages