Satokauden focaccia

Satokauden focaccia
1 t 20 min, josta valmisteluaika 30 min
1 kpl iso focaccia, 16 isoa paksua palaa
Leipä:
½pkttuorehiivaa (25 g)
dlvettä
3rkloliiviöljyä
tlsuolaa
1rklhunajaa
5dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle:
1punajuuri (150 g)
½palsternakka (50 g)
3valkosipulinkynttä
100gfetajuustoa
1tlmustapippuria
2rklrosmariinin oksia
1rklsitruunamehua
4rkloliiviöljyä
1-2tl(sitruuna)sormisuolaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uuninkestävään vuokaan tai uunipellille (koko n. 35 x 30 cm). Peitä toisella uunipellillä ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuori ja leikkaa punajuuri ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi ja siitä kuutioiksi. Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Laita punajuuri- ja palsternakkakuutiot painettuihin koloihin. Hienonna valkosipulinkynnet ja ripottele leivän päälle. Murusta pinnalle fetajuustoa. Mausta sormisuolalla, rouhitulla mustapippurilla ja silputulla rosmariinilla. Pirskottele päälle reilusti sitruunamehua ja oliiviöljyä.

Paista leipää n. 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)