Ainekset 1 kpl iso focaccia, 16 isoa paksua palaa annosta

Leipä:
½
pkt
tuorehiivaa (25 g)
dl
vettä
3
rkl
oliiviöljyä
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
Pinnalle:
1
punajuuri (150 g)
½
palsternakka (50 g)
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetajuustoa
1
tl
mustapippuria
2
rkl
rosmariinin oksia
1
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
1-2
tl
(sitruuna)sormisuolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten, jätä taikina löysähköksi. Anna sen kohota peitettynä puolisen tuntia.

  2. Kaada ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille, isoon reunalliseen uuninkestävään vuokaan tai uunipellille (koko n. 35 x 30 cm). Peitä toisella uunipellillä ja anna kohota vielä puolisen tuntia.

  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuori ja leikkaa punajuuri ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi ja siitä kuutioiksi. Paina kuoppia kohonneeseen leipään jauhotetulla sormella. Laita punajuuri- ja palsternakkakuutiot painettuihin koloihin. Hienonna valkosipulinkynnet ja ripottele leivän päälle. Murusta pinnalle fetajuustoa. Mausta sormisuolalla, rouhitulla mustapippurilla ja silputulla rosmariinilla. Pirskottele päälle reilusti sitruunamehua ja oliiviöljyä.

  4. Paista leipää n. 15 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen oliiviöljyllä, niin leipä saa hyvän pinnan. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi. Focaccia on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.