Focacciaruudut

1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 30 kpl pikkuvinoneliöitä (3 x 4 cm)
½ | pkt | tuorehiivaa (25 g) |
3 | dl | vettä |
3 | rkl | avokadoöljyä |
1 | tl | (sormi)suolaa |
7 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
Pinnalle: | ||
3 | rkl | avokadoöljyä |
2 | dl | oliiviviipaleita |
½ | dl | tuoretta rosmariinia ja basilikaa |
3-4 | rkl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
n.2 | tl | sormisuolaa, voi olla maustettua |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
-
Kumoa taikina uunipellille voidellun tai silikonisen leivinpaperin päälle, levitä tai kauli isoksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia lämpimässä.
-
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sivele pintaan öljyä, levitä päälle oliiviviipaleita ja tuoreyrttejä sekä leseitä ja suolaa. Leikkaa vinoneliöksi taikinapyörällä koko levy.
-
Paista uunin keskiosassa kauniin värisiksi n. 10–15 min. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.
VINKKI: Samalla ohjeella onnistuvat isommatkin palaset. Esim. n. 10 x 10 cm paloja tulee 12 kpl.
Kommentoi reseptiä