Focacciaruudut

Focacciaruudut
noin 30 kpl pikkuvinoneliöitä (3 x 4 cm)
½pkttuorehiivaa (25 g)
3dlvettä
3rklavokadoöljyä
1tl(sormi)suolaa
7dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
Pinnalle:
3rkl avokadoöljyä
2dloliiviviipaleita
½dltuoretta rosmariinia ja basilikaa
3-4rklMyllyn Paras Kauraleseitä
n.2tlsormisuolaa, voi olla maustettua

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia. Kumoa taikina uunipellille voidellun tai silikonisen leivinpaperin päälle, levitä tai kauli isoksi levyksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia lämpimässä. Pane uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sivele pintaan öljyä, levitä päälle oliiviviipaleita ja tuoreyrttejä sekä leseitä ja suolaa. Leikkaa vinoneliöksi taikinapyörällä koko levy. Paista uunin keskiosassa kauniin värisiksi n. 10–15 min. Focacciat ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä.

VINKKI: Samalla ohjeella onnistuvat isommatkin palaset. Esim. n. 10 x 10 cm paloja tulee 12 kpl.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)