Kaura-porkkanapatonki

Kaura-porkkanapatonki
3 kpl, n. 20 cm pitkiä
3dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
2rklrypsiöljyä
n.6dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
50gvoita sulatettuna
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2dlporkkanaraastetta
2tlrakuunaa ja/tai
n.6valkosipulinkynttä
1-2tlyrttisuolaa

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli osat n. 20 x 20 cm:n levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan reunasta alkaen. Laita patongit patonki- tai uunipellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Käytin 2 tl rakuunaa ja kolme pakastekuutiota valkosipulia ja hyvää tuli!
Ihanaa leipää. Sopii hyvin leivottavaksi myös bostontyyliseksi leiväksi. Itse lisään aluksi myös 1 tl sokeria tai siirappia taikinaan ja annan seistä n. 5 min, niin että hiiva alkaa kuplia. Takaa hyvän kohoamisen ja lisää makua.
Aivan sikahyvä resepti, toimii ihan vehnäjauhoillakin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, nam nam!