Kaura-porkkanapatonki

Kaura-porkkanapatonki
1 t 40 min, josta valmisteluaika 20 min
3 kpl, n. 20 cm pitkiä
3dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
2rklrypsiöljyä
n.6dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
50gvoita sulatettuna
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
2dlporkkanaraastetta
2tlrakuunaa ja/tai
n.6valkosipulinkynttä
1-2tlyrttisuolaa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja kauli osat n. 20 x 20 cm:n levyiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyt kääretortun tapaan reunasta alkaen.
  3. Laita patongit patonki- tai uunipellille kohoamaan ja tee pintaan viillot veitsellä vinottain n. 2 cm:n välein. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele patongit vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esim. teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Käytin 2 tl rakuunaa ja kolme pakastekuutiota valkosipulia ja hyvää tuli!
Ihanaa leipää. Sopii hyvin leivottavaksi myös bostontyyliseksi leiväksi. Itse lisään aluksi myös 1 tl sokeria tai siirappia taikinaan ja annan seistä n. 5 min, niin että hiiva alkaa kuplia. Takaa hyvän kohoamisen ja lisää makua.
Aivan sikahyvä resepti, toimii ihan vehnäjauhoillakin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, nam nam!