Durumpatonki

Myllyn Paras

Patonkeja voi valmistaa pelkästään durumjauhoista tai
puoliksi durum- ja puoliksi puolikarkeista vehnäjauhoista.

Saat rapean kuoren vesihöyryn avulla: voitele patongit
vedellä ja laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta
uuniin syntyy vesihöyryä. Voit myös sumuttaa patonkeja
vedellä sumutuspullolla useamman kerran. Näin saat rapean pinnan patongille.

Älä peitä kypsiä patonkeja, jotta rapea kuori
säilyy.

2 kpl
dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
5-6dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2rklöljyä
Täyte 1 (yhdelle patongille):
1rklöljyä
½-1valkosipulia puristettuna
Täyte 2 (yhdelle patongille):
1rklsulatettua voita
1tloreganoa
1tlkynteliä
1tlpersiljaa
valkosipulia)

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja
jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota
kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin n.
40 x 20 cm:n levyksi. Sekoita haluamasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille.
Rullaa levyt (kääretortun tapaan) pidemmästä reunasta. Laita patongit saumapuoli
alaspäin uunipellille kohoamaan. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä
vinottain n. 2-3 cm:n välein.

Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä
paikassa. Voitele patongit vedellä. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 min.
Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta uuniin syntyy
vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (6)

Minulla on kiertoilmatoiminto uunissa, voiko paistaa myös kiertoilmalla? Mikä olisi lämpötila, riittääkö 200 astetta kiertoilmalla?
Voi paistaa kiertoilmalla. Kun paistaa kiertoilmalla, niin lämpötilaa tulee laskea noin 20 astetta suosituspaistolämpötilasta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiitoksia paljon tästä patonkireseptistä... todella herkullisia!
Aivan mahtavia patonkeja, päältä rapeita ja sisältä ihanan kuohkeita.
Mukava, että reseptissä annettiin vinkki rapean kuoren saamiseen ja selitettin muutenkin tarkemmin kohta kohdalta.
Ihan hyvä, ja nopea resepti, toimii hyvin!