Helpot ja maukkaat sämpylät

- Itse tehdyt sämpylät maistuvat ihanilta ja tuovat mahtavan tuoksun keittiöön! Tämä ohje on erinomainen perusohje sämpylöiden tekoon.
- Anna kiireen unohtua ja nauti rauhallisesta taikinan vaivaamisesta ja sämpylöiden pyörittelystä!
5 | dl | maitoa |
50 | g | hiivaa |
2 | tl | suolaa |
1 | rkl | siirappia |
50 | g | voita, margariinia tai öljyä |
n.10 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
-
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen.
-
Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
VINKKI 1: Vaihtelua sämpylöihin saat lisäämällä taikinaan: juustoraastetta/tuorejuustoa, porkkanaraastetta, siemeniä, Myllyn Paras Hiutaleita, Myllyn Paras Leseitä, mausteita/yrttejä, rusinoita tai pähkinä-/mantelirouhetta.
VINKKI 2: Vaihtelua sämpylämuotoihin: kierre, solmu, rinkeli, apilanlehti kolmesta pikkusämpylästä, sisarussämpylät(pellillinen), matala rieskamainen, kirjaimet tai numerot.
MYLLYN PARHAAN SÄMPYLÄVINKKEJÄ:
- Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Kuivahiiva vaatii lämpimän, n. 45-asteisen taikinanesteen.
- Löysähköstä taikinasta voit kokeilla ruukkusämpylöitä tai taikinan levittämistä uunipellille.
- Säilytetyt jauhot kuivuvat, joten niitä tarvitaan vähemmän leivontaan kuin tuoreita jauhoja.
- Hyvä kohotuspaikka sämpylöille on keittiöallas, johon on laskettu kuumaa vettä. Laita taikinakulho lämpimään veteen tai uunipelti altaan päälle, näin kohotus nopeutuu. Tai kokeile laittaa taikinakulho vedottomaan tilaan, kuten mikroaaltouuniin (uunia ei saa tällöin laittaa päälle!).
- Maidottoman ja laktoosittoman sämpylätaikinan saat käyttämällä taikinanesteenä vettä tai kasvislientä ja kasvimargariinia.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (77)
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä