Pehmeät Sämpylät Puurosta

Pehmeät Sämpylät Puurosta
15-20 kpl
4dlvalmista Myllyn Paras Kaurahiutaleista tehtyä puuroa
tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
3dlkuumaa vettä
30ghiivaa
1-2tlmineraalisuolaa
1rklsiirappia
8-10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1rklrypsiöljyä

Valmistusohje

Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (25)

Ei hyvää! Tykkään sämpylöistä, mutta nyt ei miellyttänyt.
Voiko käyttää kuivahiivaa?
Voi käyttää kuivahiivaa, lisää kuivahiiva noin desilitraan jauhoja ja sekoita seos puuroon. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Sovelsin reseptiä leiväksi niin että jätin siirapin pois, mutta laitoin jauhoista 6 dl sämpyläjauhoa ja 4 dl vehnäjauhoa (puurona tavallinen kaurapuuro). Kohotin taikinaa kolmisen tuntia jääkaapissa ja paistoin sitten pataleipänä esikuumennetussa uunipadassa. Superhyvää tuli! Aiemmat puuroleivät ovat olleet tahmaisia, tiiviitä ja taikinamaisia, mutta ei tällä reseptillä.
Mitä toi kupliminen tarkoittaa? Keitetäänkö siis vielä hiivan laiton jälkeen?
Seosta ei keitetä hiivan lisäämisen jälkeen. Kun puuron sekaan on lisätty kuumaa vettä ja hiivaa, niin seos alkaa käydä ja kupliminen aiheutuu siitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Miten kauan sämpylöitä pitää kohottaa?
Kohotusaika riippuu paljon lämpötilasta. Sämpylät ovat hyvin kohonneita kun yhdellä sormella painaa kuopan sämpylän pintaan, niin pinta palautuu takaisin muotoonsa. Kohotukseen kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyviä tuli! Ensikerralla muutan jauhojen määrää, jotta saan napakamman taikinan.
Ihanan makuisia! Laitoin aika paljon jauhoja, joten sämpylöistä ei tullut ihan älyttömän pehmeitä, mutta tarpeeksi pehmeitä kuitenkin. Tein kaksinkertaisen annoksen kun käytössä oli vähän alle litra puuroa. Käytin myös tuorehiivan sijasta kuivahiivaa. Saattoi kyllä sen kanssa mennä jotain väärin :D Mutta maistuvuuteen se ei vaikuttanut!

Pages