Tällä reseptillä voi hyödyntää yli jääneen puuron tai keittää kerralla enemmän puuroa, josta osan voi käyttää näihin sämpylöihin.

Mikäli sämpylöiden ei tarvitse olla vegaanisia, myös maitoon tehty puuro soveltuu loistavasti tähän reseptiin. 

Jos puuron keittää tuoremehuun, myös siitä saa lisämakua puurosämpylöihin.

Ainekset 15-20 kpl annosta

4
dl
valmista (veteentehdystä) Myllyn Paras Kaurahiutaleista
tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
3
dl
kuumaa vettä
30
g
hiivaa
1-2
tl
mineraalisuolaa
1
rkl
siirappia
1
rkl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia.

  2. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille.

  3. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.