Pehmeät Sämpylät Puurosta

Pehmeät Sämpylät Puurosta
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min
15-20 kpl
4dlvalmista Myllyn Paras Kaurahiutaleista tehtyä puuroa
tai Neljän Viljan Hiutaleista tehtyä puuroa
3dlkuumaa vettä
30ghiivaa
1-2tlmineraalisuolaa
1rklsiirappia
8-10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
1rklrypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Lisää jäähtyneeseen puurokattilaan puuron sekaan kuumaa vettä ja liuota hiiva tähän kädenlämpöiseen seokseen. Anna seoksen olla kattilan kansi kiinni n.15 min, kunnes seos alkaa kuplia.

  2. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella hiukan öljyä. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Voit nostella nokareita esim. muffinipellille tai leivo taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille.

  3. Anna sämpylänokareiden kohota hyvin peitettyinä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (43)

Miten suuria noiden (vielä kohoamattomien) palasten on suurin piirtein oltava? Kun ei oikein oo tarkkaa käsitystä...
Jos leipoo taikinan ensin esim. ranteenvahvuiseksi tangoksi ja paloittelee siitä suurinpiirtein samankokoisia paloja, mitkä on helppo käsissä pyöritellä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Käykö kuivahiiva ja sotketaanko se puuron joukkoon
Voi käyttää kuivahiivaa ja se lisätään pieneen määrään jauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti. Mukavaa saada puuron jämät hyötykäyttöön. Toista kertaa teen nyt.
Eikö tarvi voidella ennen uuniin laittoa?
Sämpylöitä ei tarvitse voidella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Juuri leipomassa tällä ohjeella
OIKEIN HYVÄ!
Muuttaako mitään, jos käyttääkin ruishiutaleista tehtyä puuroa?

Pages