Ainekset noin 25 kpl annosta

½
l
porkkanamehua, kasvisten keitinlientä tai piimää
1
pkt
(50 g) tuorehiivaa
1-2
tl
suolaa
2
rkl
siirappia (tai hunajaa)
2
dl
porkkanaraastetta
2
dl
omenaraastetta
½-1
dl
tuoretta basilika- tai rakuunasilppua
3
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja, raasteet, silputut yrtit ja leseet ja sekoittele taikinaa hetki niin, että leseet turpoavat.

  2. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi käsin tai koneella. Sämpylätaikinasta ei kannata tehdä liian kovaa, pehmeät sämpylät ovat parempia ja säilyvät pidempään mehevinä. Lisää öljy loppuvaiheessa.

  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (n.30 min). Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vaivaamisen yhteydessä vähän jauhoja.

  4. Jaa taikina kahteen osaan, leivo pötköiksi ja paloittele sämpylöiksi. Nosta kahdelle pellille, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.