Omena-porkkanasämpylät

Omena-porkkanasämpylät
noin 25 kpl
½lporkkanamehua, kasvisten keitinlientä tai piimää
1pkt(50 g) tuorehiivaa
1-2tlsuolaa
2rklhunajaa tai siirappia
2dlporkkanaraastetta
2dlomenaraastetta
½-1dltuoretta basilika- tai rakuunasilppua
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä
6dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
5-6dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
3rklrypsiöljyä tai voisulaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja, raasteet, silputut yrtit ja leseet ja sekoittele taikinaa hetki niin, että leseet turpoavat. Lisää jauhot vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi käsin tai koneella. Sämpylätaikinasta ei kannata tehdä liian kovaa, pehmeät sämpylät ovat parempia ja säilyvät pidempään mehevinä. Lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (n.30 min). Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vaivaamisen yhteydessä vähän jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan, leivo pötköiksi ja paloittele sämpylöiksi. Nosta kahdelle pellille, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Näistä tuli ihanan kuohkeita.