Ainekset noin 15-20 kpl annosta

40
g
hiivaa
5
dl
rasvatonta maitoa tai vettä
tl
suolaa
2
rkl
tummaa ruokosokeria
1
tl
meiramia
0,75
dl
rypsiöljyä
3
dl
hienoksi raastettua lanttua
1
dl
hasselpähkinärouhetta

Ohje

  1. Liuota hiiva haaleaan maitoon tai veteen. Lisää mausteet ja öljy. Vatkaa joukkoon grahamvehnäjauhot ja lisää lantturaaste ja pähkinärouhe.

  2. Alusta joukkoon hiivaleipävehnäjauhot ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

  3. Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota leivinpaperin päällä pellillä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä keiton kanssa.

Resepti:
Sari Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.