Pähkinäiset lanttusämpylät

pähkinäiset-lanttusämpylät
1 t 25 min, josta valmisteluaika 15 min
noin 15-20 kpl
40ghiivaa
5dlrasvatonta maitoa tai vettä
tlsuolaa
2rkltummaa ruokosokeria
1tlmeiramia
0,75dlrypsiöljyä
2dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
3dlhienoksi raastettua lanttua
1dlhasselpähkinärouhetta
n.10dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan maitoon tai veteen. Lisää mausteet ja öljy. Vatkaa joukkoon grahamvehnäjauhot ja lisää lantturaaste ja pähkinärouhe.

Alusta joukkoon hiivaleipävehnäjauhot ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota leivinpaperin päällä pellillä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä keiton kanssa.

Resepti:
Sari Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Taikinasta tuli todella löysää.
Miksi joka reseptiin laitetaan pähkinää? Muutenkin voi tehdä. Kaikki ei voi käyttää.
Pähkinärouheen voi jättää taikinasta kokonaan pois mikäli ne eivät sovellu ruokavalioon. Reseptisivustolta löytyy myös runsaasti sämpyläreseptejä, joissa ei ole käytetty pähkinöitä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta