Perunarieskat

Perunarieskat
25 min, josta valmisteluaika 10 min
10 kpl
3dlperunasosetta
1tlsuolaa
1muna
n.3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
kuminaa tai anista

Valmistusohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja nosta taikinasta 10 nokaretta uunipellille leivinpaperille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.

  2. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (37)

Ihanaa! Nyt en enää koskaan raski heittää perunamuussin jämiä pois, kun olivat niin ihania, korvasin jauhot gluteenittomilla vastaavilla.
Pitää kokeilla.
Ihanaa tuli, nam nam! Käytin muusiin yli jäänyttä porkkana-palsternakkasosekeittoa, johon lisäsin keitettyä, survottua perunaa. Jauhoiksi vehnää ja grahamia. Päälle munavoita.
Tuleekohan perunarieskoista muhevampia, jos tekee muusin itse?
Ehdottomasti löysä muussi oikeista perunoista. Pieni vaiva hyvä tulos❤
Tosi helppo ja maistuva resepti. Kaikki tykkäsivät.
Aion huomenna kokeilla tätä koska kun olin lapsi, äiti teki aina muusin tähteestä limppuja. Hyviä olivat ja toivon että omani onnistuvat. On nääs muusitähdettä ja sen vois hyötykäyttää. T. Retromakujen metsästäjä
Tein palsternakka-perunakeittoa, ei ollut kovin hyvää. Ystävä vinkkasi: tee keitosta rieskoja. Sekaan kananmuna ja vehnäjauhoja. Hyvää ja ennen kaikkea parempaa, mitä oli alkuperäinen.
Tosi hyvä perus resepti! Helppo myös soveltaa mukaan esim maustamattoman jogurtin loppu, kermatilkka tms. Ei synny ruokahävikkiä.
Vanhan ajan resepti, jota jo edesmennyt äitini käytti Karjalassa ollessaan. Perintönä on kulkenut ja hyväksi sekä helpoksi havainnut.

Pages