Vihersmoothierieskat

Vihersmoothierieskat
  • Valmista ensin vihersmoothie vihreistä vihanneksista.
  • Valitse mieluiten niitä kauden vihanneksia, joita on helpolla saatavilla ja joissa on syvä tumman vihreä väri.
  • Käytä kaura-tattarihiutaleita ja piimää, jolloin smoothie sisältää runsaasti proteiinia.
  • Mikäli valmista inkiväärisiirappia ei ole, raasta tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.
  • Tee smoothiepohjaan pikainen rieskataikina ja paista maistuvat rieskat nopeasti uunissa, saat tuoretta pikaleipää.
n. 12 pyöreää rieskaa, halkaisija 10 cm
Vihersmoothie:
75gparsakaalia
70gpinaatinlehtiä
4-5isoa salaatinlehteä (nippu)
1banaani
1dlomena- tai hedelmäsosetta
2dlKaura-Tattarihiutale 600 g
1rklinkiväärisiirappia (tai siirappia ja pala inkivääriä)
4dlpiimää tai kefiiriä
Lisäksi:
1tlsoodaa
tlsuolaa
1dlTattarijauho 1 kg
2dlKaura-Tattarihiutale 600 g
Pinnalle:
1dlKaura-Tattarihiutale 600 g
(1dlcheddar-juustoraastetta)

Valmistusohje

Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun vihreät raaka-aineet, pilkotut banaanit, hedelmäsose, hiutaleet, siirappi ja piimä. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Kaada smoothie kulhoon ja sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää vielä jauhoja ja hiutaleita, sekoita tasaiseksi.

Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperille ja levitä nokareet n. 10 cm mataliksi pyöreiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita ja halutessasi juustoraastetta. Paista rieskat 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Nauti sellaisinaan tai mieluisten leivänpäällisten kanssa.

VINKKI: Voit valmistaa tupla-annoksen vihersmoothieta ja käyttää puolet siitä smoothiena ja puolet rieskataikinassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)