Valmista ensin vihersmoothie vihreistä vihanneksista. Valitse mieluiten niitä kauden vihanneksia, joita on helpolla saatavilla ja joissa on syvä tumman vihreä väri.
Käytä kaura- ja tattarihiutaleita sekä piimää, jolloin smoothie sisältää runsaasti proteiinia.
Mikäli valmista inkiväärisiirappia ei ole, raasta tuoretta inkivääriä siirapin joukkoon.
Tee smoothiepohjaan pikainen rieskataikina ja paista maistuvat rieskat nopeasti uunissa, saat tuoretta pikaleipää.
Ainekset n. 12 pyöreää rieskaa, halkaisija 10 cm annosta
Laita mikserin kannuun tai syvään mittakannuun vihreät raaka-aineet, pilkotut banaanit, hedelmäsose, hiutaleet, siirappi ja piimä. Soseuta tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
Kaada smoothie kulhoon ja sekoita joukkoon sooda ja suola. Lisää vielä jauhoja ja hiutaleita, sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita uunipellille leivinpaperille ja levitä nokareet n. 10 cm mataliksi pyöreiksi rieskoiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita ja halutessasi juustoraastetta. Paista rieskat 250-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Nauti sellaisinaan tai mieluisten leivänpäällisten kanssa.
VINKKI: Voit valmistaa tupla-annoksen vihersmoothieta ja käyttää puolet siitä smoothiena ja puolet rieskataikinassa.
Kommentteja ja keskustelua