Rasvattomat tattarikeksit

Rasvattomat tattarikeksit

Nämä Tattarikeksit ovat laktoosittomia, eikä taikinassa ole käytetty rasvaa.

20-25 kpl
dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
½dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1tlleivinjauhetta
dltummaa sokeria
1muna
1dlsurvottua banaania
1dlappelsiinimehua tai rasvatonta, laktoositonta maitoa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna, survottu banaani ja mehu/maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista. Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Tein ja kävi minullekin niin, että ne eivät levinneet yhtään, vaikka eivät kohonneetkaan.
Aikaansaamani keksit eivät olleet lainkaan kuvan litteää laatua, vaan paksuja ja pyöreitä. Johtunee siitä, että taikina ehti turvota ennen uuniin pääsyä. Valmiit keksit maistuivat lämpimänä ihan syötäville, mutta kylminä ovat mielestäni ällöjä ja limaisia. Tökkäsin ne pakkaseen ja jäisinä ne ovat taas ihan syötävää.