Mustikkamurupiirakka on leivottu käyttäen Kaura-Tattarihiutaleita ja perunajauhoja, ohjeessa ei ole käytetty lainkaan vehnäjauhoja.

Mustikkamurupiirakka on pehmeää ja murumaisuus imee itseensä hyvin mustikoista irtoavaa nestettä.

Murupiirakka on herkkua kuumana kylmän vaniljajäätelön kanssa, mutta maistuu toki kylmänäkin.

Ainekset 1 iso matala piirakkavuoka, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Taikina:
2
munaa
1
dl
sokeria
½
dl
perunajauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
50
g
margariinia tai voita sulatettuna
Vuoan voiteluun ja leivitykseen:
pehmeää margariinia tai voita
Täyte:
5
dl
mustikoita (jäisinä, jos pakaste)
Kaura-tattaricrunchy
50
g
margariinia tai voita
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ja lisää vielä sulatettu hieman jäähtynyt rasva. Levitä taikina voidellun ja hiutaleilla leivitetyn piirakkavuoan pohjalle. Kaada päälle mustikat.

  2. Sulata crunchya varten rasva, sekoita siihen muut aineet niin, että saat murumaisen seoksen. Levitä seos piirakkaan mustikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.

  3. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla 20–25 minuuttia.

  4. Tarjoile kuumana vaniljajäätelön tai kylmänä vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.