Koululaisen porkkanateeleipäset

Koululaisen porkkanateeleipäset

Nopeasti tuoretta leipää saa leipomalla itse teeleipäsiä. Käytä teeleipiin erilaisia hiutaleita ja raasteita, niin saat vaihtelua makuun.  Moni muistaa teeleivät kotitaloustunnilta, miksi et tekisi niitä useamminkin: kätevää ja helppoa!

10 kpl
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
3dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1rklleivinjauhetta
1tlsuolaa
1rklsokeria tai hunajaa
½dljuoksevaa margariinia
dlmaitoa, kauramaitoa, tuoremehua tai porkkanamehua
2-3porkkanaa raasteena

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sokeri/hunaja, rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi. Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista uunissa 250-asteen lämmössä n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Hei, olen laittanut nesteeksi 100 %, sokeroimatonta, omenamehua 2 dl tetran ja sopii tosi hyvin porkkanan kanssa. Heitän joukkoon vielä ehkä puolisen desiä korintteja. Hiutaleina on välillä neljää viljaa, välillä leseisiä kaurahiutaleita joukossa, hiivaleipäjauhot olen joskus korvannut 3-viljan sämpyläjauhoilla. Sokerina käytän fariinisokeria tai siirappia loraus. Ovat todella hyviä ja maistuvat niin teen kuin kahvinkin kanssa tai ihan pelkästäänkin. Kiitos hyvästä ja muuntautumiskelpoisesta ohjeesta. Terveisin Titta O
Todella hyvää, heitin mukaan vielä kourallisen puolukoita ja kylläpä olivat makoisia! Porkkana tekee teeleivistä ihanan mehevää :)
Todella ihania! Suosittelen kaikille, jotka pitävät porkkanasta. Ja vielä kaiken lisäksi helppoja tehdä.
Maukkaita ja todella hyviä kahvin kanssa.
Todella nopa ja helppo ohje! Aivan älyttömän hyvän makuiset leivät.. Myös miehet tykkää, kun porkkana on piilotettu lähes huomaamattomaan muotoon..