Ylijäämäkaurapuuro-ohjeiden ylivoimainen ykkönen. Salainen ainesosa on rieskaan herkullisen pähkinäisen maun tuova ruskistettu voi.

Ainekset 4 isoa rieskaa annosta

2
dl
ylijäämäkaurapuuroa
1
dl
maitoa
2
rkl
ruskistettua voita (kts. ohje alla)
1
kpl
kananmuna
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
Ruskistettu voi:
3
rkl
voita

Ohje

Rieskat:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile neljä kämmenen kokoista rieskaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Ruskistettu voi:

  1. Laita voi pannulle. Kuumenna ja anna voin ruskistua kunnolla, kunnes se alkaa tuoksua kinuskilta ja hieman pähkinäiseltä. Siirrä pois liedeltä. Anna jäähtyä.

  2. Siivilöi voi tiheän siivilän läpi.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.