Jämäpuurorieska

Jämäpuurorieska
25 min, josta valmisteluaika 15 min

Ylijäämäkaurapuuro-ohjeiden ylivoimainen ykkönen. Salainen ainesosa on rieskaan herkullisen pähkinäisen maun tuova ruskistettu voi.

4 isoa rieskaa
2dlylijäämäkaurapuuroa
1dlmaitoa
2rklruskistettua voita (kts. ohje alla)
1kplkananmuna
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½tlsuolaa
Ruskistettu voi:
3rklvoita

Valmistusohje

Rieskat:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile neljä kämmenen kokoista rieskaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Ruskistettu voi:

  1. Laita voi pannulle. Kuumenna ja anna voin ruskistua kunnolla, kunnes se alkaa tuoksua kinuskilta ja hieman pähkinäiseltä. Siirrä pois liedeltä. Anna jäähtyä.

  2. Siivilöi voi tiheän siivilän läpi.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)