Rieskarullat tattarista

Rieskarullat tattarista

Valmista pehmeitä rieskoja perunamuusiin tattarihiutaleilla. Kun rieskat ovat valmiit, täytä ne lähes heti. Jos annat niiden jäähtyä, säilytä ne muovipussissa, jotta ne eivät kuivu ja ne on helppo rullata. Rieskoissa on vain tattarihiutaleita, ei kohotusaineita eikä muita viljoja. Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä herkullisia rieskarullia Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.

8 pyöreää rieskaa
Rieskat:
4dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
½tlsuolaa
½lperunamuusia
30gvoita sulatettuna
2dlkermaviiliä (1 tlk)
Avokado-graavilohitäyte:
2-3kypsää avokadoa
½sitruunan mehua
150granskankermaa (1½ dl)
1tltuoretta chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
½-1tlsuolaa
300ggraavilohta
(1rkusalaattia tai rucolaa)

Valmistusohje

Rieskat: Sekoita ainekset ja anna turvota, kunnes uuni lämpenee 250 asteeseen (10–15 min). Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille 8 isoksi pyöreäksi rieskaksi (halkaisija n. 12 cm). Paista n. 10 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyä muovin alla niin, että rieskat eivät kuivu reunoiltaan.  Avokado-graavilohitäyte: Soseuta sauvasekoittimella avokadot ja sitruunamehu, lisää ranskankermaa, chiliä ja suolaa. Levitä moussea ja graavilohta pehmeän rieskan päälle. Rullaa rieskarullaksi. Halutessa lisää myös salaattia tai rucolaa väliin.

VINKKI: Kokeile savukinkkua tai muita leikkeleitä rieskan väliin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)