Rieskarullat tattarista

30 min, josta valmisteluaika 20 min
- Valmista pehmeitä rieskoja perunamuusiin tattarihiutaleilla.
- Kun rieskat ovat valmiit, täytä ne lähes heti. Jos annat niiden jäähtyä, säilytä ne muovipussissa, jotta ne eivät kuivu ja ne on helppo rullata.
- Rieskoissa on vain tattarihiutaleita, ei kohotusaineita eikä muita viljoja.
- Katso video ohjeen alta, kuinka Arja Elina Laine valmistaa näitä herkullisia rieskarullia Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.
8 pyöreää rieskaa
Rieskat: | ||
4 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
½ | tl | suolaa |
½ | l | perunamuusia |
30 | g | voita sulatettuna |
2 | dl | kermaviiliä (1 tlk) |
Avokado-graavilohitäyte: | ||
2-3 | kypsää avokadoa | |
½ | sitruunan mehua | |
150 | g | ranskankermaa (1½ dl) |
1 | tl | tuoretta chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta |
½-1 | tl | suolaa |
300 | g | graavilohta |
(1 | rku | salaattia tai rucolaa) |
Valmistusohje
Rieskat:
-
Sekoita ainekset ja anna turvota, kunnes uuni lämpenee 250 asteeseen (10–15 min). Taputtele taikina voidellulle leivinpaperille 8 isoksi pyöreäksi rieskaksi (halkaisija n. 12 cm).
-
Paista n. 10 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyä muovin alla niin, että rieskat eivät kuivu reunoiltaan.
Avokado-graavilohitäyte:
-
Soseuta sauvasekoittimella avokadot ja sitruunamehu, lisää ranskankermaa, chiliä ja suolaa. Levitä moussea ja graavilohta pehmeän rieskan päälle.
-
Rullaa rieskarullaksi. Halutessa lisää myös salaattia tai rucolaa väliin.
VINKKI: Kokeile savukinkkua tai muita leikkeleitä rieskan väliin.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (1)
Tuota tattaria voi laittaa myös jauhelihan joukkoon korvaamaan esim. soijajauhon/-rouheen, kun tekee pihvejä. Silloin tulee mehukkaita ja maistuvia paistoksia, koska tattari imee sisäänsä lihanesteen ja mausteet! Ja tattarin maku on myös melko neutraali. Myös kaurahiutaleet sopivat hyvin. Röstiperunoihinkin noita voi laittaa valmistusvaiheessa ja myös sämpylätaikinaan. Tuo uunijuttu oli hyvä oivallus vrt. paistinpannu. Itse lisään aina joukkoon tattarihiutaleita riisipuuroon/risottoon, jos en käytä täysjyväriisiä -- näin tulee niitä kuitujakin syötyä!
Kommentoi reseptiä