Bostoninleivät

Sämpylätaikina 5 dl: | ||
Myllyn Paras Sämpyläjauhoseoksen | ||
tai Hiivaleipäjauhojen pussin ohjeen mukaan | ||
Maustamiseen: | ||
oliivi- tai rypsiöljyä | ||
valkosipulia | ||
viher- tai rosépippurirouhetta | ||
tuoreita tai kuivattuja yrttejä | ||
pellavan-, kurpitsan-, unikon-, seesamin- tai auringonkukan siemeniä |
Valmistusohje
-
Valmista sämpylätaikina jauhopussin ohjeen mukaan. Voit myös käyttää reseptiä "Näin leivot Myllyn Parhaita Sämpylöitä". Alusta taikina löysäksi, niin saat pehmeitä sämpylöitä ja leipiä. Leikkaa taikinapötkö (n. ⅓ taikinasta) paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi. Sivele tai kasta öljyyn ja pyöräytä valitsemassasi mausteessa tai siemenissä.
-
Nosta sämpylät voideltuun kakkuvuokaan parin sentin päähän toisistaan, anna kohota liinan alla ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia leivän koosta riippuen.
-
Voit myös valmistaa leivät korvapuustin tapaan. Kauli taikina, sivele öljyllä ja levitä päälle vähän murskattua valkosipulia ja ripottele pinnalle tuoreita silputtuja yrttejä ja/tai siemeniä. Kääri rullalle ja nosta pellille, paina korvapuustin tapaan ja anna kohota ennen paistamista (225-asteessa 10-13 min.) Tai nosta leikatut rullapalat voideltuun vuokaan parin sentin välein leikkauspinta ylöspäin. Kohota ja paista 200-asteessa 25-30 minuuttia.
-
Jos haluat oikein pullean runsaasti pursuavan leivän, pyörittele vähän isompia pullia ja nosta ne esim. pitkään vuokaan lähes kiinni toisiinsa. Anna kohota ja paista 200-asteessa koosta riippuen 25-40 minuuttia. Leipä on kypsä, kun se kopisee ontosti pohjaan koputettaessa.
Kommentoi reseptiä