Kaurasämpylät

Kaurasämpylät
  • Katso alla olevalta videolta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!
noin 20 kpl
½lvettä tai maitoa
½dlhunajaa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
TAI 6 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
½rklsuolaa
7-9dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita

Valmistusohje

Lämmitä neste ja hunaja kädenlämpöiseksi (tuntuu kättä lämpimämmältä) ja liuota hiiva siihen. Lisää hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen pehmeäksi taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Tee esim. pitkä paksu pötkö, josta vain leikkaat paloja ja laitat palat kyljelleen leivinpaperille uunipellille. Tai pyörittele sämpylöitä, solmuja jne. Paista 225 asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja lämpiminä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (36)

Voiko hunajan jättää pois?
Hunajan voi jättää pois. Hunajan poisjättäminen vaikuttaa myös sämpylöiden makuun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Mainio ohje!:)
Todella hyvä resepti, voin suositella kaikille. Meillä tehdään sämpylöitä aina tällä ohjeella.
Voiko hiivaleipäjauhon vaihtaa erikoisvehnäjauhoihin?
Hiivaleipäjauhojen sijasta voi käyttää erikoisvehnäjauhoja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Voiko suolan jättää kokonaan pois taikinasta?
Suolan voi jättää pois. Se vaikuttaa kuitenkin sämpylöiden makuun. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan loistoresepti. Sämpylät katosivat pelleiltä supernopeaan ja hyvin maistuivat, nam! :)
Namnam. Tällä reseptillä, mutta hiivaleipävehnäjauhojen tilalle spelttijauhoja ja taikinaan mukaan auringonkukansiemeniä ja päälle kurpitsansiemeniä. Tulee ihan parhaita kaura-spelttisämpylöitä ja ovat vieläpä terveellisiä.

Pages