Katso alla olevalta videolta vinkkejä erimuotoisten sämpylöiden tekemiseen!
Ainekset noin 20 kpl annosta
Ohje
-
Lämmitä neste ja hunaja kädenlämpöiseksi (tuntuu kättä lämpimämmältä) ja liuota hiiva siihen. Lisää hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan noin 20 minuutiksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
-
Kun seos kuplii, lisää suola ja jauhot vähitellen alustaen pehmeäksi taikinaksi. Sekoita rasva taikinaan alustuksen loppuvaiheessa.
-
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Tee esim. pitkä paksu pötkö, josta vain leikkaat paloja ja laitat palat kyljelleen leivinpaperille uunipellille. Tai pyörittele sämpylöitä, solmuja jne.
-
Paista 225-asteisen uunin alaosassa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina ja lämpiminä!
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Korvasin osan jauhoista kauraleseillä.
Maistuvat sämpylät tulivat! Kiitos ohjeesta ❤️
T. Virve
In reply to Ihana resepti!! Mutta millä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko hunajan korvata jollain by Anonymous (not verified)
Vai onko tarkoitus ettei kohotella?
In reply to Kyllähän tuohon ohjeeseen by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kaurahiutaleet korvata by Anonymous (not verified)
Tämä voisi olla kuivahiivalla, vaikka joka viikon ssämpylätaikina !
In reply to Miksi hiivamäärää ei by Anonymous (not verified)
Hyviä tuli.
In reply to Huomasin että tosta ohjeesta by Anonymous (not verified)
In reply to 3 vaiheesta puuttuu by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko sämpylöiden päälle by Anonymous (not verified)
In reply to Hei. Voiko taikinaa pakastaa? by Anonymous (not verified)
vähän suolaa, muuten se maistuu "vedeltä"! Mua ottaa päähän toi suolan käytön "vouhotus", että
muka mausteet korvaavat sen ja suolaa ei tarvita lainkaan! Ihmisen sydänkin tarvitsee suolaa ja
ei sitä nyt kukaan kourakaupalla ruokiinsa laita. Kyllä maalaisjärkeä tarvittas nykyään vähän
enemmän!
Nimim. 75v. -harjoiteltu!