Kuituiset yrtti-fetasämpyläkääröt
1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Hiutaletempaus sai heti päähäni täytetyt sämpylät ja tässä tulos.
- Hiutaleiden ja leseiden käyttö on itselleni aivan jokapäiväistä, joten nyt yritin keksiä vähän lisää potkua hommaan.
- Tälläkin kertaa leivontainto iski pakottavasti, eli kaikki tarvikkeet olivat sattumoisin niitä, mitä kaapista löytyi.
- Pohjataikina oli oikein onnistunut ja kuohkea.
- Täytteestä tuli sopivan mieto lastenkin makuun, junnut 1-5 v. (4 kpl) söivät kukin 1-2 sämpylää. Täytteitähän voi toki jokainen omaankin makuun muokata, rohkeasti kokeilemaan!
- Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.
Taikina: | ||
5 | dl | vettä |
1 | ps | kuivahiivaa |
2 | rkl | juoksevaa hunajaa |
1 | dl | Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
1 | dl | Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta |
6 | dl | Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja |
4 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
50 | g | sulatettua margariinia |
Täyte: | ||
n.200 | g | fetaa |
n.200 | g | yrttituorejuustoa |
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi reilun lämpimäksi. Lisää hiiva, hunaja, leseet ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot vähitellen, alusta huolellisesti. Voit käyttää myös monitoimikonetta. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota 30-40 min.
-
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuustoa ja fetaa (feta kannattaa hieman pienentää esim. haarukalla). Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta n. 2 cm viipaleita.
-
Nostele palat pystyyn muffinivuokiin tai muffinssipellille. Anna kohota uudelleen 15-20 min. Paista 220 asteessa noin 15 min. Koristele tuoreilla yrteillä.
Kommentoi reseptiä