"Hiutaletempaus sai heti päähäni täytetyt sämpylät ja tässä tulos. 

Hiutaleiden ja leseiden käyttö on itselleni aivan jokapäiväistä, joten nyt yritin keksiä vähän lisää potkua hommaan. Tälläkin kertaa leivontainto iski pakottavasti, eli kaikki tarvikkeet olivat sattumoisin niitä, mitä kaapista löytyi.

Pohjataikina oli oikein onnistunut ja kuohkea.  Täytteestä tuli sopivan mieto lastenkin makuun, junnut 1-5 v. (4 kpl) söivät kukin 1-2 sämpylää. Täytteitähän voi toki jokainen omaankin makuun muokata, rohkeasti kokeilemaan!"

Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.

Ainekset annosta

Taikina:
5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
50
g
sulatettua margariinia
Täyte:
n.200
g
fetaa
n.200
g
yrttituorejuustoa

Ohje

  1. Lämmitä vesi reilun lämpimäksi. Lisää hiiva, hunaja, leseet ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot vähitellen, alusta huolellisesti. Voit käyttää myös monitoimikonetta. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota 30-40 min.

  2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuustoa ja fetaa (feta kannattaa hieman pienentää esim. haarukalla). Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta n. 2 cm viipaleita.

  3. Nostele palat pystyyn muffinivuokiin tai muffinssipellille. Anna kohota uudelleen 15-20 min. Paista 220 asteessa noin 15 min. Koristele tuoreilla yrteillä.

Resepti:
Kati Pikkarainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.