Juustosarvet ovat mainioita tarjottavia niin arkeen kuin juhlaan.

Erilaisin juustoraastein saat erimakuisia juustosarvia, esim. sinihomejuuston tai fetan makuisia.

Ainekset noin 20 kpl annosta

1
tl
suolaa
200
g
voita tai margariinia
dl
maitoa
50
g
hiivaa
200
g
juustoraastetta
Voiteluun:
munaa
Koristeluun:
juustoraastetta
(unikonsiemeniä)

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta kaksi noin 30 cm:ä halkaisijaltaan olevaa ympyräistä taikinapohjaa. Leikkaa ne taikinapyörällä kumpikin kymmeneen sektoriin, jolloin saat kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi.

  3. Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.