Juustosarvet

1 t , josta valmisteluaika 25 min
- Juustosarvet ovat mainioita tarjottavia niin arkeen kuin juhlaan.
- Erilaisin juustoraastein saat erimakuisia juustosarvia, esim. sinihomejuuston tai fetan makuisia.
noin 20 kpl
7½ | dl | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja |
1 | tl | suolaa |
200 | g | voita tai margariinia |
2½ | dl | maitoa |
50 | g | hiivaa |
200 | g | juustoraastetta |
Voiteluun: | ||
munaa | ||
Koristeluun: | ||
juustoraastetta | ||
(unikonsiemeniä) |
Valmistusohje
-
Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta kaksi noin 30 cm:ä halkaisijaltaan olevaa ympyräistä taikinapohjaa. Leikkaa ne taikinapyörällä kumpikin kymmeneen sektoriin, jolloin saat kolmioita. Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi.
-
Anna sarvien kohota liinan alla. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (61)
Voiko hiivaleipäjauhot korvata vehnäjauhoilla?
Hyvä ohje. Jauhoista osa oli vehnäjauhoja. Täytteeksi lisäsin muutaman metwurstisuikaleen. Teen varmasti toisenkin kerran.
Tein tänään ja tuli jokseenkin "pistävän" makuisia, ulkonäkö kyllä aivan sama kuin kuvassa. Paistoaika uunissani ei kylläkään ollut kuin noin 11 minuuttia.
Onnistuisiko jollain valmistaikinalla jos ei viitsi itse tehdä taikinaa? Mitä suosittelette?
Sarvia voi tehdä myös valmiista lehtitaikinasta tai voitaikinasta. Nämä taikinat ovat kuitenkin erityyppisiä taikinoita kuin tässä reseptissä oleva taikina. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Niin parasta. Just aamulla leivoin yhen annoksen, mutta kun kaikki haluaa lisää, nii mikäpä siinä. Laitoin nyt väliin myös kinkkua. Meillä tykkäävät syödä tuorejuustojen kanssa näitä.
Mikä juusto olisi paras antamaan vahvaa juuston makua?
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä