Tuliset Salami-Voisarvet

tuliset-salami-voisarvet
30 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Tuliset Salami-Voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhliin.
  • Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja eli monenlaista suolaista naposteltavaa.
  • Sarvista voi tehdä eri kokoisia, minisarvia tai jättisarvia.
  • Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain, katkarapuja, savulohta, kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja jne.
  • Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225-asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan.
  • Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.
10 kpl
8kplMyllyn Paras Voitaikinalevyä
tai Torttutaikinalevyä
tai Lehtitaikinalevyä
Täyte:
n.200gsalamia tai meetvurstia suikaleina
1paprika
1tlchilijauhetta tai 1 punainen chili
100gchili(pippuri)tuorejuustoa
1rklyrtti-pippuriseosta tms.
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja edelleen pieneksi silpuksi. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki.

Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin.

Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 17 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Mikä taikina näihin on paras? Voi- vai lehtitaikina?
Voitaikina on nimensä mukaisesti leivottu voilla, kun vastaavasti lehtitaikinassa ja torttutaikinassa on rasvana kasvimargariini. On makuasia, mitä taikinoista tykkää käyttää sarviin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta