Tuliset Salami-Voisarvet

Tuliset Salami-Voisarvet

Tuliset Salami-Voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhliin. Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja eli monenlaista suolaista naposteltavaa. Sarvista voi tehdä eri kokoisia, minisarvia tai jättisarvia. Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain, katkarapuja, savulohta, kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja jne. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa, 225-asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan. Pikkupalojen paistoaikaan vaikuttaa niiden koko.

10 kpl
1-2pktMyllyn Paras Voitaikinalevyjä
tai Torttutaikinalevyjä
tai Lehtitaikinalevyjä
Täyte:
n.200gsalamia tai meetwurstia suikaleina
1-2paprikaa
1tlchilijauhetta tai pala chilipalkoa
100gchili(pippuri)tuorejuustoa
1rklyrtti-pippuriseosta tms.
Voiteluun:
kananmunaa

Valmistusohje

Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja edelleen pieneksi silpuksi. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Mikä taikina näihin on paras? Voi- vai lehtitaikina?
Voitaikina on nimensä mukaisesti leivottu voilla, kun vastaavasti lehtitaikinassa ja torttutaikinassa on rasvana kasvimargariini. On makuasia, mitä taikinoista tykkää käyttää sarviin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta