Pakastetaikinoista voi valmistaa monenlaista suolaista naposteltavaa.

Voitaikinaruusut, etenkin omenaruusut ovat olleet hitti maailmalla ja sitä kautta jo Suomessakin.

Tässä ruusuista on tehty suolaisia ja makua on paljon enemmän kuin pelkässä omenassa.

Porosalami on mainio maun antaja voitaikinaruusuille, mutta toki myös muut salamit sopivat, esim. pepperoni-salami antaa hyvin makua miedolle voitaikinaleivonnaiselle.

Suolaiset ruusut ovat kätevää tarjottavaa kahvipöytään tai illanistujaisiin.

Ainekset 10 kpl annosta

Täyte:
5
tuoretta luumua
150
g
porosalamia tai pepperoni salamia (siivujen halkaisija n. 3-4 cm)
100
g
piparjuuri- tai pippurituorejuustoa
(100
g
mustaleimaemmental-juustoraastetta)

Ohje

  1. Ota taikinalevyt sulamaan. Leikkaa luumut kahtia puoliksi ja leikkaa sen jälkeen jokainen puolikas 1-2 mm hyvin ohuiksi siivuiksi (puoliympyröiksi). Puolita salamit eli näin luumu- ja salamiviipaleet ovat suunnilleen samankokoisia puoliympyröitä.
  2. Kauli jokainen taikinalevy puolet pidemmäksi, mutta ei yhtään leveämmäksi kuin alkuperäinen levy (10 cm). Levitä pitkille levyille tuorejuusto ohueksi kerrokseksi. Ripottele halutessasi päälle vielä hieman juustoraastetta.
  3. Leikkaa pitkät levyt pituussuunnassa kahtia eli näin jää 10 kpl 5 cm leveää x 35 cm pitkää suikaletta. Laita jokaisen pitkän taikinasuikaleen reunaan (n. 2 cm reunasta sisäänpäin) limittäin vuorotellen luumu- ja salamisuikaleita niin, että seuraava tulee aina edellisen päälle puolesta välistä. Suikaleen suorareuna jää aina keskelle päin ja pyöreät reunat jäävät hieman pitkän taikinareunan ulkopuolelle.
  4. Käännä suikaleeton reuna taikinaa suikaleiden päälle niin, että väliin jäävät puoliksi luumu- ja salamisuikaleet. Kierrä pitkä täytetty taikina tiukalle rullalle. Laita rulla silikoniseen tai alumiiniseen muffinivuokaan (halkaisija n. 7 cm). Tee kaikki 10 rullaa samoin. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min tai kunnes kukat ovat kauniin värisiä.

VINKKI: Voit käyttää luumujen tilalla punasipulia, tällöin ohuet sipulisuikaleet tulee pehmentää mikroaaltouunissa (1-2 min).

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.