Porkkanasämpylärullat

Myllyn Paras

Silloin tällöin on mukava leipoa itse sämpylöitä ja saada vaihtelua
leipävalikoimaan. 

Tässä kohonnut sämpylätaikina on kaaviloitu levyksi, jolle levitetään
sulatejuustoa ja porkkanaraastetta ja rullasta otetaan viipaleita.

Ne voi paistaa sellaisenaan viipaleina, isohkoissa muffinivuoissa tai ne voi
painella korvapuusteiksi. 

Nauti sosekeiton kanssa, esim. perunaa tai bataattia + porkkanaa + fenkolia
keitetään kasvis-yrttiliemessä, josta sauvasekoittimella tehdään sosekeitto.

25-30 kpl
50ghiivaa
½lmaitoa tai vettä
1-2tlsuolaa
½dlsiirappia
50gpehmeää voita tai margariinia
n.10dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
Täyte:
n.200g(paprika)sulatejuustoa
½kgporkkanaraastetta

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola,
siirappi ja alusta sämpyläjauhoilla hyväksi taikinaksi, lisää alustuksen välillä
pehmeä rasva taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä
paikassa. 

Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä isoksi
suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä levylle 1 rasia
paprikasulatejuustoa tasaisesti ja ripottele päälle ½ kg porkkanaraastetta.
Kääri taikina rullalle ja leikkaa n. 2 cm:n viipaleiksi.

Asettele viipaleet uunipellille leivinpaperille kohoamaan,
anna kohota hyvin. Paista porkkanatäytteisiä sämpylärullia 225-asteisen uunin
keskitasolla 12-15 min kauniin ruskeiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tuli hyviä sämpylöitä, mutta leipominen oli aika hankalaa.... Tein taikinasta aika löysää, koska mielestäni on aina parempaa mitä löysempi taikina. Taikina vaan meinasi levitä kuin jokisen eväät, joten se oli pakko laittaa muffini-vuokiin.