Kaurahiutalesämpylät

Kaurahiutalesämpylä
  • Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.
  • Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset. 
  • Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.
noin 20 kpl
½lvettä tai maitoa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½rklsuolaa
½dlsiirappia
n.7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (93)

Joo ihan hyviähän niistä tuli. Pisteet reseptille 9/10. Taikinan jätin tarkoituksella löysäksi ja ehkä siksi jäivät lättänöiksi. Yllättävän pehmeitä vielä pakastimesta sulatettuinakin. No parempi näinpäin ettei tarvitse sämpylöitä vasarana käyttää. :)
Minä justiin aloin tekemään. Jännä nähdä mitä tulee kun mies leipoo.
Loistava resepti, parhaat tekemäni sämpylät ikinä!
Paistelimme sämpylöitä tänään. Tosi hyviä ja kuohkeita sämpylöitä saimme aikaan. Suosittelemme!
Erittäin hyviä tuli. Teen toistekin.
Erinomainen resepti!
Teen tänään toistamiseen sämpylät tällä reseptillä. Hyviä. Kiitos
Hei, laittoko rasvaa enemmän mitä oli määrätty? Minä laitoin. Hyvää kumminkin tuli.
Parhaita sämpylöitä mitä oon ikinä tehnyt. Joka kerta on loppuneet kesken. Aivan huippu ohje.
Hyvä resepti! Tein tupla-annoksen, korvasin hiivan kuivahiivalla (21 g) ja korvasin osan vehnäjauhoista rukiilla. Lapset tykkäsivät kovasti, ja kohta on koko satsi jo huvennut.

Pages