Kaurahiutalesämpylät

Kaurahiutalesämpylä

Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.  Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset.  Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.

noin 20 kpl
½lvettä tai maitoa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½rklsuolaa
½dlsiirappia
n.7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (86)

Hei, laittoko rasvaa enemmän mitä oli määrätty? Minä laitoin. Hyvää kumminkin tuli.
Parhaita sämpylöitä mitä oon ikinä tehnyt. Joka kerta on loppuneet kesken. Aivan huippu ohje.
Hyvä resepti! Tein tupla-annoksen, korvasin hiivan kuivahiivalla (21 g) ja korvasin osan vehnäjauhoista rukiilla. Lapset tykkäsivät kovasti, ja kohta on koko satsi jo huvennut.
Olen kokeillut monia sämpyläreseptejä ja tämän voittanutta ei ole! Hyvä, helppo ja selkä ohje ja ainekset löytyvät lähes aina kaapista. Sämpylöistä tulee todella pehmeitä, eikä ollenkaan kuivia. Minä tykkäsin näistä seuraavanakin päivänä. Ehdottomasti suosittelen tällä reseptillä tekemään! :)
Pitääkö taikina oikein vaivata kunnolla esim. yleiskoneella, jotta taikinaan tulisi sitkoa ja sämpylät kohoaisivat?
Taikina pitää alustaa taikinaksi vaivaamalla taikina käsin tai koneella, jotta taikinaan muodostuu sitko. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä resepti!
Hei! Sain maistaa ohjeella tehtyjä sämpylöitä ja ne olivat ihania, pehmoisia ja kohonneita! Itse tein, velli kupli ja kohotin sämpylöitä vesihauteen päällä 45 min. Uunista tuli littanoita sämpylöitä. Mistäköhän vika. Mikä olisi hyvä kohotusaika?
Kohotusaika riippuu kohotusolosuhteista. Kohotusaika on saattanut olla liian pitkä, jolloin sämpylät ovat lätsähtäneet. Kohotusajaksi voisi kokeilla noin 30 minuuttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos hiivan korvaa kuivahiivalla, kuinka paljon sitä tulee laittaa?

Pages