Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.

Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset. 

Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.

Ainekset noin 20 kpl annosta

½
l
vettä tai maitoa
50
g
hiivaa
½
rkl
suolaa
½
dl
siirappia
50
g
sulaa voita tai margariinia

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

  2. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

  3. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Mikäli haluat sämpylöihin erityisen rapean pohjan, voit paistaa ne kiviarinan päällä.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.