Kaurahiutalesämpylät

Kaurahiutalesämpylä
1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.
  • Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset. 
  • Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.
noin 20 kpl
½lvettä tai maitoa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½rklsuolaa
½dlsiirappia
n.7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

  2. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

  3. Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (112)

Tein äsken töiden jälkeen. Äärimmäisen helppo resepti ja sämpylät maistuvat ihan älyttömän hyvälle. Tein hieman isompia kuin ohjeessa, 12 kpl. Uunissa pidin vartin. Nää sulaa suussa.
Anteeksi vaan mutta minulla ei resepti toiminut ja jauhoja piti lisätä paljon enemmän kuin 7 dl, enkä saanut niistä kuitenkaan sämpylöitä kun taikina oli aina vaan liian löysää.:(
No minullepa kävi niin, että suht pieneltä näytöltä lukiessani erehdyin katsomaan litran lyhennyksen ”l” ykköseksi ja laitoin litran nestettä... ja löysäähän siitä tuli kunnes huomasin virheeni ja lisäsin kaikkia muita aineksia vielä puolet lisää. Lieneekö tästä ollut jollakulla kyse, oli nimittäin helppoa lukea pieni l ykköseksi, kun kiireessä vilkaisi.
Alustaminen tarkottaa just sitä että taikinaan lisätään jauhoja ja vaivataan.
Samoin täällä. Paljon enemmän joutui jauhoja laittamaan silti aivan löysä taikina. Lusikoin sen pellille ja silti valuu.. Mistähän johtuu?
Jauhoja kannattaa lisätä sen mukaan, miltä taikina tuntuu. Mikäli taikina on löysää, tulee jauhoja lisätä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Suomalaiseen tapaan on kuulunut aamulla sämpylä tai välipalana . Kahvin kanssa. Mutta kun verenpaineet nousee kofeiinista voi käyttää kuumaa mehua tai hunajaa kuumassa vedessä. Myös tee sisältää kofeiinia . Joskus sämpylä maistuu retkellä ulkona . Kaurassa on rautaa mitä ihminen tarvitsee.
Kiitos sokeriton jättää pois siirapit jopa makeat hedelmät myös laihduttaja . Muuten hyvä ohje maidolla laktoositon ja hyla käy hyvin . Suolaiseen nälkään paistettu muna väliin ja suolakurkkuviipaleita.
Voiko kaurahiutaleet korvata pikakaurahiutaleilla?
Kyllä voi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta

Pages