Kaurahiutalesämpylät

Kaurahiutalesämpylä
1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Kaura antaa pehmeän maun leivonnaisille, myös näille sämpylöille.
  • Kauraleivät ja –sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena, pakasta ylimääräiset. 
  • Taikinaan voi halutessaan lisätä pienen määrän tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa, lisää tarvittaessa hieman myös jauhoja tällöin.
noin 20 kpl
½lvettä tai maitoa
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
½rklsuolaa
½dlsiirappia
n.7dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 min (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peitettynä lämpimässä paikassa.

Paista 225- asteessa 10-12 min. Parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (98)

Hyvä, helppo resepti. Tuli maukkaita :)
Paras resepti tähän mennessä. Sämpylät vielä tosi maistuvia ja pehmeitä seuraavanakin päivänä!
Hyviä tuli, kiitos reseptistä!
Parhaat koskaan leipomani sämpylät ja laiskalle leipurille sopivat. Kaikki kehuivat!
hyvä resepti, sämpylät onnistuivat
Joo ihan hyviähän niistä tuli. Pisteet reseptille 9/10. Taikinan jätin tarkoituksella löysäksi ja ehkä siksi jäivät lättänöiksi. Yllättävän pehmeitä vielä pakastimesta sulatettuinakin. No parempi näinpäin ettei tarvitse sämpylöitä vasarana käyttää. :)
Minä justiin aloin tekemään. Jännä nähdä mitä tulee kun mies leipoo.
Loistava resepti, parhaat tekemäni sämpylät ikinä!
Paistelimme sämpylöitä tänään. Tosi hyviä ja kuohkeita sämpylöitä saimme aikaan. Suosittelemme!
Erittäin hyviä tuli. Teen toistekin.

Pages