Haluatko ihania sämpylöitä nopeasti suoraan pakastimesta sulattamatta uuniin? Valmista tällä reseptillä tuoreita sämpylöitä vartissa!

Ohjeeseen käytetään normaalia enemmän hiivaa ja siirappia, koska pakastuksen aikana hiiva ”elää” ja kuluu.

Älä pakasta sämpylöitä liian pitkiä aikoja, 1-2 kk on turvallisin maksimiaika.

Ainekset 10 - 15 kpl annosta

3
dl
maitoa, piimää tai vettä
50
g
hiivaa (1 pkt)
2
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
2
rkl
voita tai margariinia
TAI

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

  3. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja jaa se palasina muffinipellille silikonivuokiin. Anna sämpylöiden kohota 30 min peitettynä leivinliinan alla.

  4. Pakasta heti kohotuksen jälkeen, laita varovaisesti suoralle alustalle pakastimeen leivinliinalla peitettynä. Paras paikka on kaappipakastimen ylin pakastava hylly, laita myös pakastusteho päälle. Kun sämpylät ovat jäätyneet, vaihda ympärille iso muovipussi.

  5. Kun haluat paistaa sämpylät, kuumenna uuni 225 asteeseen, paista jäiset sämpylät suoraan pakastimesta uunin keskitasolle nostettuna noin 15 min ajan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit tehdä samalla ohjeella tupla-annoksen sämpylöitä, paista puolet heti ja pakasta puolet. Koska taikinassa on hiivaa melko runsaasti, voit lisätä heti leivottavaan osaan jotain makua antavaa raskaampaakin ainetta, esim. tuorejuustoa, fetajuustoa, punajuuri- tai porkkanaraastetta tai pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja ja taikina jaksaa silti kohota.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.