Pizzailta tuo piristystä arki-iltaan koko perheelle (tai kaveriporukalle).

Pizzajauhoilla pizzataikinasta ei tule niin venyvää, vaan siitä on helpompi leipoa pyöreitä pizzasia.

Täytevaihtoehtoja: liha tai kana, katkarapu, kasvis ja sieni. Kuuma uuni, höyryä uuniin jos mahdollista (vesikuppi uunin pohjalle) -> rapea pizza.

Ainekset 4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa annosta

Pizzapohja:
3
dl
vettä
½
pkt
hiivaa (n. 25 g)
Tomaattikastike pizzapohjan päälle:
1
tlk
tomaattimurskaa (400-500 g)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oreganoa
1
rkl
basilikaa
1
tl
mustapippuria
Idea 1: Liha/kalkkuna (täyteannos koko pizzamäärälle)
n.400
g
kinkku- tai kalkkunasuikaleita
2
paprikaa renkaina
n.100
g
pippurituorejuustoa
3-4
dl
kevytjuustoraastetta
Idea 2: Katkarapu (täyteannos koko pizzamäärälle)
n.300
g
katkarapuja (pakaste)
1
ps
parsakaalin kukintoja (200 g pakaste)
n.100
g
katkaraputuorejuustoa
n.3
dl
parmesaanijuustoraastetta
Idea 3: Sieni (täyteannos koko pizzamäärälle)
200
g
sieniä (kantarelleja, siitake- tai herkkusieniä)
100
g
oliiveja
n.100
g
sienenmakuista tuorejuustoa
3-4
dl
juustoraastetta
Idea 4: Kasvis (täyteannos koko pizzamäärälle)
1
tlk
ananaskuutioita tai parsaa (200 g)
200
g
maissia tai minimaisseja (pakaste)
n.100
g
valkosipulituorejuustoa tai sinihomejuustomurua
n.2
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Pizzapohja: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

  2. Jaa taikina 4-6 palaan, pyöritä ne pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 16 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.

  3. Tomaattikastike: Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Tai käytä valmista, maustettua tomaattimurskaa, jonka valutat.

  4. Levitä tomaattikastike hyvin kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele tomaattikastikkeen päälle valitsemasi täytteet ja viimeiseksi juustoraaste.

  5. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa n. 10-15 min riippuen pizzan koosta.

VINKKI: Jos haluat käyttää kaikki 4 täyteideaa, tee jokaista täytettä vain ¼ annosta! 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.