Viljaviikon pizzakestit

VIljaviikon pizzakestit

On mukava tehdä viljapohjaista ruokaa ja leipoa/suunnitella itse idearikkaita pizzoja! Pizzailta tuo piristystä arki-iltaan koko perheelle (tai kaveriporukalle). Pizzajauhoilla pizzataikinasta ei tule niin venyvää, vaan siitä on helpompi leipoa pyöreitä pizzasia. Täytevaihtoehtoja: liha tai kana, katkarapu, kasvis ja sieni. Kuuma uuni, höyryä uuniin jos mahdollista (vesikuppi pohjalle) -> rapea pizza.

4-6 pyöreää pizzaa tai 16 pikkupizzaa
Pizzapohja:
3dlvettä
½pkthiivaa (n. 25 g)
8dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
Tomaattikastike pizzapohjan päälle:
1tlktomaattimurskaa (400-500 g)
3valkosipulinkynttä
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
Idea 1: Liha/kalkkuna (täyteannos koko pizzamäärälle)
n.400gkinkku- tai kalkkunasuikaleita
2paprikaa renkaina
n.100gpippurituorejuustoa
3-4dlkevytjuustoraastetta
Idea 2: Katkarapu (täyteannos koko pizzamäärälle)
n.300gkatkarapuja (pakaste)
1psparsakaalin kukintoja (200 g pakaste)
n.100gkatkaraputuorejuustoa
n.3dlparmesaanijuustoraastetta
Idea 3: Sieni (täyteannos koko pizzamäärälle)
200gsieniä (kantarelleja, siitake- tai herkkusieniä)
100goliiveja
n.100gsienenmakuista tuorejuustoa
3-4dljuustoraastetta
Idea 4: Kasvis (täyteannos koko pizzamäärälle)
1tlkananaskuutioita tai parsaa (200 g)
200gmaissia tai minimaisseja (pakaste)
n.100gvalkosipulituorejuustoa tai sinihomejuustomurua
n.2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Pizzapohja: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 4-6 palaan, pyöritä ne pulliksi ja kauli pyöreiksi pizzoiksi. Tai jaa taikina n. 16 palaan, pyöritä ne pulliksi ja taputtele pikkupizzoiksi. Laita pizzat uunipellille (leivinpaperille). Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia. Tomaattikastike: Valmista taikinan kohotessa tomaattikastike. Kaada tomaattimurska valumaan siivilään. Kun ylimääräinen neste on valunut pois, sekoita mausteet tomaattimurskaan. Tai käytä valmista, maustettua tomaattimurskaa, jonka valutat. Levitä tomaattikastike hyvin kohonneelle pizzapohjalle. Ripottele tomaattikastikkeen päälle valitsemasi täytteet ja viimeiseksi juustoraaste.

VINKKI: Jos haluat käyttää kaikki 4 täyteideaa, tee jokaista täytettä vain ¼ annosta! Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 10-15 min riippuen pizzojen koosta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)