Satokauden Pizza Pyöreään Piirakkapohjaan

Satokauden Pizza Pyöreään Piirakkapohjaan

Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkapohjaan. Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pohjan myös itse. Täytteeksi sopivat muun muassa kantarellit tai muut alkukesän sienet. Voit lisätä pizzaan myös muikkuja. 

2 isoa tai 4 pientä pitsaa
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Tai tee pohja itse:
2dlvettä
15ghiivaa (⅓ pkt)
½tlmineraalisuolaa
2rklrypsiöljyä
n.2dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
n.2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
Täyte:
400gtomaattimurskaa
1-2rkloreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
1tlrakuunaa
½tlmustapippuria
nippu kesäsipulia
250gpaistettuja kantarelleja, suppilovahveroita, torvisieniä ja/tai pikkukaloja, muikkuja tms.
1tlkaurinkokuivattuja tomaatteja (pieni tlk)
4tomaattia viipaleina
2-3dlkevytpitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Valmistusohje

Levitä/kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Tai tee pohja itse seuraavasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Levitä valitsemasi pohjan päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)