Satokauden Pizza Pyöreään Piirakkapohjaan
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

- Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkapohjaan.
- Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pohjan myös itse.
- Täytteeksi sopivat muun muassa kantarellit tai muut alkukesän sienet.
- Voit lisätä pizzaan myös muikkuja.
Pohja: | ||
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) |
Tai tee pohja itse: | ||
2 | dl | vettä |
15 | g | hiivaa (⅓ pkt) |
½ | tl | mineraalisuolaa |
2 | rkl | rypsiöljyä |
n.2 | dl | Myllyn Paras Pizzajauhoja |
n.2 | dl | Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta |
Täyte: | ||
400 | g | tomaattimurskaa |
1-2 | rkl | oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta |
1 | tl | rakuunaa |
½ | tl | mustapippuria |
nippu kesäsipulia | ||
250 | g | paistettuja kantarelleja, suppilovahveroita, torvisieniä ja/tai pikkukaloja, muikkuja tms. |
1 | tlk | aurinkokuivattuja tomaatteja (pieni tlk) |
4 | tomaattia viipaleina | |
2-3 | dl | kevytpitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa) |
Valmistusohje
Levitä/kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Tai tee pohja itse seuraavasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Levitä valitsemasi pohjan päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min kauniin väriseksi.
Kommentoi reseptiä