Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkapohjaan. 

Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pohjan myös itse.

Täytteeksi sopivat muun muassa kantarellit tai muut alkukesän sienet.

Voit lisätä pizzaan myös muikkuja. 

Ainekset 2 isoa tai 4 pientä pitsaa annosta

Pohja:
Tai tee pohja itse:
2
dl
vettä
15
g
hiivaa (⅓ pkt)
½
tl
mineraalisuolaa
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte:
400
g
tomaattimurskaa
1-2
rkl
oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
1
tl
rakuunaa
½
tl
mustapippuria
nippu kesäsipulia
250
g
paistettuja kantarelleja, suppilovahveroita, torvisieniä ja/tai pikkukaloja, muikkuja tms.
1
tlk
aurinkokuivattuja tomaatteja (pieni tlk)
4
tomaattia viipaleina
2-3
dl
kevytpitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Ohje

  1. Levitä/kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Tai tee pohja itse seuraavasti: Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja pitsajauhot. Vispaa sitkoa taikinaan. Lisää ruisjauhot ja alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

  2. Kauli taikinasta kaksi isoa uunipellille mahtuvaa pyöreää tai 4 pienempää (n. 20 cm) pitsapohjaa. Kohota pohjat. Ripottele päälle täytteet. Levitä valitsemasi pohjan päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

  3. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.