Kesäpizza Pyöreään Piirakkapohjaan

Kesäpizza Pyöreään Piirakkapohjaan

Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkataikinaan. Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pohjan myös itse. Täytteeksi sopivat kesän tuoreet kasvikset, kantarellit tai muut alkukesän sienet, muikut jne.

1 iso tai 4 pientä pitsaa
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
n.6tomaattia
1-2rkloreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
1tlrakuunaa
½-1tlmustapippuria
1pieni kesäkukkakaali
1kesäsipulinippu varsineen
n.1lkantarelleja, lampaankääpää tms.
½kesäkurpitsa tai 2-3 porkkanaa
(1chilipalko hienonnettuna)
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2-3dlpizzjuustoraastetta
tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

Levitä/kauli taikina mahdollisimman suureksi (30 cm halkaisija) ohueksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle hienoksi hakatut tomaatit, mausteet, kukkakaalin nuput, viipaloidut sipulit, sienet ja kesäkurpitsa sekä halutessa chiliä tai muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Koristele tuorein basilikanlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)