Kesäpizza Pyöreään Piirakkapohjaan
Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

- Tämä pizza on tehty kätevästi/nopeasti valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkataikinaan.
- Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Voit tehdä pizzapohjan myös itse.
- Täytteeksi sopivat kesän tuoreet kasvikset, kantarellit tai muut alkukesän sienet, muikut jne.
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) |
Täyte: | ||
n.6 | tomaattia | |
1-2 | rkl | oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta |
1 | tl | rakuunaa |
½-1 | tl | mustapippuria |
1 | pieni kesäkukkakaali | |
1 | kesäsipulinippu varsineen | |
n.1 | l | kantarelleja, lampaankääpää tms. |
½ | kesäkurpitsa tai 2-3 porkkanaa | |
(1 | chilipalko hienonnettuna) | |
(pikkukaloja, muikkuja tms.) | ||
2-3 | dl | pizzjuustoraastetta |
tuoreita basilikanlehtiä |
Valmistusohje
-
Levitä/kauli taikina mahdollisimman suureksi (30 cm halkaisija) ohueksi, pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle. Levitä päälle hienoksi hakatut tomaatit, mausteet, kukkakaalin nuput, viipaloidut sipulit, sienet ja kesäkurpitsa sekä halutessa chiliä tai muikkuja tms.
-
Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Koristele tuorein basilikanlehdin.
Kommentoi reseptiä