Kasvispizza

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pizzat

Valmista herkullinen kasvispizza hiivataikinapohjaan tai leivinjauhepohjaan.

1 x 25 cm pyöreää pizzaa tai 1 uunipellillinen
Hiivataikinapohja:
1dlvettä
10ghiivaa (⅕ paketti)
½tlsuolaa
1rklöljyä
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
tai leivinjauhepohja, tumma:
dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
½tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
1dlvettä
2rklrypsi- tai oliiviöljyä
Täyte:
4rklchiliketsuppia
20gpinaattia (4 dl lehtiä)
150gkesäkurpitsaa ohuina viipaleina
2isoa tomaattia ohuina viipaleina
2pientä sipulia ohuina renkaina
n. 100gfetajuustoa tai (buffalo)mozzarellaa
1tlsuolaa
Pinnalle:
tuoretta basilikaa tai pizzamaustetta

Valmistusohje

Hiivataikinapohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

  2. Lisää suola ja öljy.

  3. Sekoita joukkoon durumvehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen.

  4. Alusta taikina tasaiseksi käsin.

  5. Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).

  6. Painele taikinasta ilmakuplat pois.

  7. Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan leivinpapereille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.

  8. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  9. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  10. Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia.

tai leivinjauhepohja, tumma:

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

  2. Sekoita hiivaleipäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa.

  3. Mittaa joukkoon kylmä vesi ja öljy.

  4. Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.

  5. Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.

  6. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin väriseksi.

  8. Nauti heti kuumana.

Vegaaninen pizza -vinkki: Käytä juuston tilalla kasvisrasvajuustoa tai kasvisproteiinivalmistetta, esimerkiksi härkäpapuvalmistetta tai jätä juusto pois kokonaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)