Haettu sivustolta  31.10.2025
  Valmista herkullinen kinkku-salamipizza itse tehtyyn hiivataikinapohjaan tai leivinjauhepohjaan.
Ainekset 1 iso tai 2 pienempää pizzaa annosta
Hiivataikinapohja:
      
      1
      
      dl
      
      vettä
      
      10
      
      g
      
      hiivaa (⅕ paketti)
      
      ½
      
      tl
      
      suolaa
      
      1
      
      rkl
      
      öljyä
      
      tai leivinjauhepohja, tumma:
      
      1
      
      dl
      
      vettä
      
      2
      
      rkl
      
      rypsi- tai oliiviöljyä
      
      ½
      
      tl
      
      suolaa
      
      1
      
      tl
      
      leivinjauhetta
      
      Täyte:
      
      100
      
      g
      
      kinkkusuikaleita
      
      50
      
      g
      
      ohuita salamiviipaleita
      
      3
      
      tomaattia ohuina viipaleina
      
      4
      
      kpl
      
      mietoa pepperonia (säilyke)
      
      n. 2
      
      dl
      
      mozzarellaraastetta
      
      1
      
      tl
      
      pizzamaustetta
      
      (Pinnalle:
      
      pizzamaustetta
      
      1
      
      oksa
      
      tuoretta oreganoa)
      
      Ohje
Hiivataikinapohja
- Lämmitä uuni 250 asteeseen.
- Liuota 10 g hiivaa kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää ½ tl suolaa ja 1 rkl öljyä.
- Sekoita ensin joukkoon 2¼ dl durumvehnäjauhoja puuhaarukalla sekoittaen.
- Alusta taikina tasaiseksi.
- Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).
- Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon vielä ¼ dl jauhoja.
- Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.
- Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
- Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia, jotta pohja paistuu kunnolla ja sen jälkee ylätasolla 5 minuuttia, jotta täytteet saavat värin.
tai leivinjauhepohja, tumma:
- Lämmitä uuni 250 asteeseen.
- Mittaa kulhoon 1 dl kylmää vettä ja 2 rkl öljyä.
- Lisää 2½ dl hiivaleipäjauhoja, ½ tl suolaa ja 1 tl leivinjauhetta.
- Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi noin 15 minuuttia kauniin väriseksi.
- Nauti heti kuumana.
Resepti: 
            
      Arja Elina Laine, Myllyn Paras
      Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
 
   
   
   
   
   
   
   
         
         
         
        
Kommentteja ja keskustelua