Kinkku-salamipizza

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Pizzat

Valmista herkullinen kinkku-salamipizza hiivataikinapohjaan tai leivinjauhepohjaan.

1 iso tai 2 pienempää pizzaa
Hiivataikinapohja:
1dlvettä
10ghiivaa (⅕ paketti)
½tlsuolaa
1rklöljyä
dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
tai leivinjauhepohja, tumma:
1dlvettä
2rklrypsi- tai oliiviöljyä
dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
½tlsuolaa
1tlleivinjauhetta
Täyte:
100gkinkkusuikaleita
50gohuita salamiviipaleita
3tomaattia ohuina viipaleina
4kplmietoa pepperonia (säilyke)
n. 2dlmozzarellaraastetta
1tlpizzamaustetta
(Pinnalle:
pizzamaustetta
1oksatuoretta oreganoa)

Valmistusohje

Hiivataikinapohja

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  2. Liuota 10 g hiivaa kädenlämpöiseen veteen.

  3. Lisää ½ tl suolaa ja 1 rkl öljyä.

  4. Sekoita ensin joukkoon 2¼ dl durumvehnäjauhoja puuhaarukalla sekoittaen.

  5. Alusta taikina tasaiseksi.

  6. Anna pehmeän taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (n. 30 min).

  7. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja vaivaa taikinan joukkoon vielä ¼ dl jauhoja.

  8. Kauli ja muotoile taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille uunipelleille. Anna pohjien kohota 20 minuuttia leivinliinan alla.

  9. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  10. Paista vähintään 250-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia, jotta pohja paistuu kunnolla ja sen jälkee ylätasolla 5 minuuttia, jotta täytteet saavat värin.

tai leivinjauhepohja, tumma:

  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  2. Mittaa kulhoon 1 dl kylmää vettä ja 2 rkl öljyä.

  3. Lisää 2½ dl hiivaleipäjauhoja, ½ tl suolaa ja 1 tl leivinjauhetta.

  4. Sekoita nopeasti tasaiseksi puuhaarukalla.

  5. Kauli taikinasta haluamasi kokoiset ohuet pizzapohjat: yksi iso (uunipellin levyinen) tai 2 pienempää pizzapohjaa leivinpaperin päälle uunipellille.

  6. Lisää täytteet ohjeen järjestyksessä.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi noin 15 minuuttia kauniin väriseksi.

  8. Nauti heti kuumana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)