Pikkupizzat

Pikkupizzat

Pizzapohjaan voi käyttää pizzajauhoja, jonka ansiosta pizzataikinaa on helppo kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa venymättä takaisin. Pizzajauhot sisältävät mm. durumvehnäjauhoa, eli jos kaapissa on sitä, myös siitä voi leipoa pizzapohjan, ks. ohje alla siitä. Pikkupizzoihin voi tehdä erilaisia täytteitä eli mitä kulloinkin syöjät haluavat. Keväällä esim. vapun aikaan pizzoihin voi käyttää myös parsaa.

16 kpl
Taikina:
dlvettä
25ghiivaa (½ pkt)
(1tlsokeria)
2rklöljyä
½tlsuolaa
5½-6dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Täyte:
chilikastiketta (tai ketsuppia)
tomaattiketsuppia
pizzamaustetta
n.300g(pakaste)katkarapuja
n.200g(pakaste)maissia
n.300g(pakaste)parsan paloja
n.200g(säilyke)herkkusienen paloja
n.150gparmesan- tai mozzarellajuustoraastetta
punasipulia
tomaattia
mozzarellapalloja
rucolaa
basilikaa

Valmistusohje

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, (sokeri) ja suola ja alusta hyvin Durumvehnäjauhoilla kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 16 palaan. Pyöritä palaset pulliksi ja kauli pullat pieniksi pyöreiksi pizzapohjiksi (halkaisija n. 12 cm). Durumvehnäjauhoja on helppo kaulia, sillä taikinaa on helppoa käsitellä ja se pitää kaulittaessa muotonsa venymättä takaisin.Anna pizzapohjien kohota 20-30 min uunipellillä leivinliinalla peitettyinä.  Levitä jokaiselle kohonneelle pizzapohjalle noin 1 rkl chilikastiketta ja 1 rkl ketsuppia. Ripottele päälle pizzamaustetta, katkaravut, maissin, parsan ja herkkusienen palat sekä juustoraaste. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi n. 15 min.  Samasta taikinasta voi valmistaa myös 4 isoa pyöreää pizzapohjaa käyttäen edellä mainittuja täytteitä tai omia suosikkeja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (22)

Ihan mainio resepti! Todella hyvä ja käytännöllinen! Kiitos reseptistä!
Hyvin onnistuivat:)
Todella helppo resepti :) Pizzat ovat uunissa ja tuoksuvat syötävän hyviltä :)
Tosi hyvä resepti,olen tehnyt näitä jo monta kertaa. Hyviä on, olen kyllä vaihtanut vähän täytettä.
Teen huomenna äitienpäivän tarjottavaksi.
Pizzat parhaillaan uunissa. Hyvältä tuoksuu. Aion tehdä näitä ylppäreihin, pienemmätkin vieraat tykkää.
Ihana maku!
Ihan mukavan makuisia, teen kyllä joskus toistekin!
Todella herkullinen ohje, suosittelen!
Hmm.. tosi maukasta. Tulen tekemään toistekin. Nyt tulivat koulun myyjäisiin pizzapalaset!

Pages